Zbaralji zbrisao Degenkolba u desetoj etapi 70. Vuelte

Zbaralji brži od Degenkolba. Sagan i Naser odustali zbog povreda.
Utorak, 1. septembar 2015
Zbaralji zbrisao Degenkolba u desetoj etapi 70. Vuelte

S obzirom da su zbog povreda Naser Buani (Kofidis) i Peter Sagan (Tinkof – Sakso) odustali od trke, a da se zbog umora povukao i Kejleb Evan (Orika), sve oči bile su uprte u Džona Degenkolba (Džajant) uz uverenje da će Nemac konačno ostvariti prvi trijumf na 70. Vuelti. Priliku za slavlje na kraju desete etape, vožene 146 kilometara od Valensije do Kasteljona, ukrao mu je, međutim, Kristijan Zbaralji (MTN – Kubeka).

Italijan je u masovnom sprintu munjevito prošao ispred Degenkolba i Hose Hoakina Rohasa (Movistar). Tom Dumulin (Džajant) bezbedno je završio etapu u grupi i na prvi dan odmora u okviru aktuelne Vuelte otišao sa prednošću od 57 sekundi u odnosu na najbližeg rivala u bici za crvenu majicu Hoakima Rodrigeza (Kaćuša).

Iako je 17 kilometara pred ciljem otežavajuća okolnost bio uspon druge kategorije Alto del Desierdo de las Palmas, svi bolji sprinteri i nosioci generalnog plasmana trke nisu imali problema da se zajedno domognu finiša. Nosilac crvene majice Dumulin radio je za kolegu iz ekipe Degenkolba. U poslednjih 500 metara Džon je ostao zatvoren od strane rivala i za prostor u sprintu morao je da se izbori odlaskom u levo širom putanjom zbog čega je izgubio snagu. Zbaralji je afričkom timu MTN – Kubeka doneo drugu pobedu na trci Gran Tur kategorije pošto se u Francuskoj pre mesec i po dana istakao i Stiven Kamings. Italijan je i sam ostvario drugi trijumf u elitnom biciklističkom karavanu.

- Već četiri puta na ovoj Vuelti pokušavao sam da napravim najbolji rezultat u sprintu i konačno mi je uspelo da prvi pređem liniju cilja. Nisam dobar kao Andre Grajpel, Marsel Kitel ili Mark Kevendiš, ali trudim se konstantno da napredujem. Drago mi je da sam ostvario uspeh baš pred dan odmora, pošto se posle ide u  visoke planine. Nadam se da ću uspeti da dođem do Madrida, jer kad sam nešto započeo, volim to i da završim, a nadam se da bih i tamo mogao da dobijem priliku za još jedan trijumf. Kako nisam na spisku italijanske reprezentacije za Svetsko prvenstvo, dajem sve na Vueltu – komentarisao je Zbaralji.

Rezultati 10. etape: 1. Zbaralji (Italija, MTN – Kubeka) 3:12,43, 2. Degenkolb (Nemačka, Džajant), 3. Rohas (Španija, Movistar), 4. Van der Sande (Belgija, Loto Sudal), 5. Gonsalves (Portugalija, Kaha Rural), 6. Montaguti (Italija, La Mondijal), 7. Keukeleire (Belgija, Orika), 8. Impej (Južnoafrička rep, Orika), 9. Seri (Belgija, Etiks – Kvikstep), 10. Konti (Italija, Lampre) svi u vremenu pobednika...

Generalni plasman: 1. Dumulin (Holandija, Džajant) 38:34,56, 2. Rodrigez (Španija, Kaćuša) +0,57, 3. Čaves (Kolumbija, Orika) +0,59, 4. Rouč (Irska, Skaj) +1,07, 5. Aru (Italija, Astana) +1,13, 6. Valverde (Španija, Movistar) +1,77, 7. Kintana (Kolumbija, Movistar) isto vreme, 8. Frum (V. Britanija, Skaj) +1,18, 9. Majka (Poljska, Tinkof – Sakso) +1,47, 10. Pocovivo (Italija, La Mondijal) +1,52.

 

 

KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem