U Kanadi održan 5. krug MTB Svetskog Kupa, Švajcarci dominirali, Jovana deveta na U23 trci

Švajcarci dominirali u kros kantri disciplini, Sem HIl najbrži na spustu. Jovana deveta u U23 kategoriji.
Utorak, 5. avgust 2014
U Kanadi održan 5. krug MTB Svetskog Kupa, Švajcarci dominirali, Jovana deveta na U23 trci

U petoj rundi MTB Svetskog kupa održanoj u Kanadi, Jovana Crnogorac bila je deveta posle nadmetanja u kros – kantri olimpijskoj disciplini devojaka mlađih od 23 godine. Pobeda je pripala Ukrajinki Jani Belomojni, a naša biciklistkinja koja vozi za tursku kontinentalnu ekipu Salkano Alanja, uprkos padu, uspela je da upiše nova 24 boda za UCI rang listu.

U poretku Svetskog kupa u U23 kros – kantriju Crnogorčeva je šesta sa 179 poena. Vodi Šveđanka DŽeni Risveds (287). 

- Nažalost, Jovana je baš teško pala u drugoj polovini prvog kruga. U tom trenutku je bila na četvrtoj poziciji, osećala da ima snage u nogama za borbu za podijum. Srećom, nije ništa polomila, ali ima par velikih hematoma i oteklina. Biće verovatno dobro za sledeću rundu u SAD narednog vikenda. Očigledno je forsirala previše, a kiša koja je celu noć padala nakvasila je stazu. Bare su bile svuda. Trenutak nepažnje je bio dovoljan da padne i izgubi dosta vremena dok se vratila na bicikl. Na brdima je bukvalno „mlela” konkurentkinje, ali na spustu nije mogla da drži volan zbog bola u zglobu šake – objasnio je Jovanin trener i selektor MTB reprezentacije Nemanja Vajs.

Crnogorčeva je dva dana ranije vozila eliminator u kome je zauzela 12. mesto i dobila novih šest bodova. U poretku Svetskog kupa ove discipline koju predvodi Švajcarkinja Katrin Stirneman (185), Jovana je na 16. poziciji (20).

XC (kros kantri) Elitna trka

U kategorijama elite dominirali su švajcarci i to Jolanda Nef (Jolanda Neff) u ženskoj konkurenciji i Nino Šurter (Nino Schurter) u muškoj. Nef koja je prva na rang listi uspela je dodatno da uveća svoju prednost dok je Šurter uspeo da se približi Absalonu koji je završio drugi na trci.

 

 

DH (daunhil)

U najekstremnijoj disciplini, daunhil spustu, u ženskoj konkurenciji pobedila je Menon Karpenter (Manon Carpenter), vodeća na UCI rang listi, dok je kod muškaraca trijumfovao Sem Hil (Sam Hill).

Izvor: BSS, UCI, Red Bull
KOMENTARI
  • Sajo60

    Safet C. (Sajo60)

    28. avg 2014 00:47h

    Bravo sam hill

  • saigon

    Nebojsa S. (saigon)

    20. nov 2015 09:26h

    Bravo Jovana, samo napred!

Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem