Jovana Crnogorac na podijumu MTB Svetskog kupa u američkom Vindhemu

Po drugi put na podijumu MTB Svetskog kupa u U23 kategoriji.
Ponedeljak, 11. avgust 2014
Jovana Crnogorac na podijumu MTB Svetskog kupa u američkom Vindhemu

Jovana Crnogorac čini čuda za srpski planinski biciklizam. Već drugi put ove sezone naša predstavnica koja vozi za turski kontinentalni tima Salkano – Alanja popela se na postolje u okviru nadmetanja Svetskog kupa za devojke mlađe od 23 godine. 

Posle trke u kros – kantri olimpijskoj disciplini i trećeg mesta u australijskom Kairnsu minulog aprila, Crnogorčeva je ponovila uspeh u američkom Vindhemu.

Pobedila je francuskinja Margo Mošeti (Skot), trideset sekundi ispred ukrajinke Jane Belomojne. Jovana je zakasnila 39 sekundi za prvoplasiranom. Beograđanka je ujedno upisala novih 60 poena za poredak Svetskog kupa u kome je napredovala za mesto. Trenutno je peta sa 239 bodova. Vodi Francuskinja Mošeti (340).

Jovana je već tokom treninga nagovestila odličnu trku. U poređenju sa učinkom konkurentkinja videlo se da ima brzinu i snage u nogama za nadmetanje. Mnogo smo radili i na analizi staze i pripremi taktike. Od starta se odvojila sa pobednicom Margo. Na polovini trke se pridružila i Ukrajinka. Samo je u poslednjem krugu imala krizu i zbog toga nije mogla sa Belomojnom da se bori za drugu poziciju. Želela je samo da uđe bezbedno u cilj i ne napravi nikakvu grešku. Veoma smo motivisani za sledeću rundu u Svetskom kupu u Francuskoj 24. avgusta i za Prvenstvo planete u Norveškoj od 2. septembra – objasnio je Nemanja Vajs, Jovanin trener i selektor MTB reprezentacije.

Izvor: BSS
KOMENTARI
  • Ciklo

    Nikola J. (Ciklo)

    11. avg 2014 17:48h

    Čestitke za Jovanu i celu ekipu. Bravo.

  • Voja

    Vojislav C. (Voja)

    12. avg 2014 14:02h

    Ponos srpskog biciklizma. Tačka.

Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem