Jovana Crnogorac na prvom učešću u Elita kat. na MTB Svetskom kupu

Jovana Crnogorac četrdeseta u prvom krugu MTB Svetskog Kupa u Češkoj.
Nedelja, 24. maj 2015
Jovana Crnogorac na prvom učešću u Elita kat. na MTB Svetskom kupu

U prvom kolu Svetskog kupa u planinskom biciklizmu održanom u češkom Novem Mestu, Jovana Crnogorac zauzela je 40. mesto. Konkurenciju 80 takmičarki pobedila je braniteljka krune Jolanda Nef iz Švajcarske. Postolje su upotpunile Norvežanka Gun – Rita Dahle Flejsa i Francuskinja Polin Feran – Prevo.

Naša predstavnica koja vozi za Salkano Kapadokia tim uzela je 28 bodova za UCI svetsku rang listu, ali i olimpijski poredak. Upravo 25. maja svode se računi prvog kvalifikacionog perioda za Rio de Žaneiro.

- Jovana je trku startovala prejako. Povukao ju je adrenalin. Odvezla je sjajan prvi krug, ali je danak naporu platila kasnije. Sve u svemu, naročito s obzirom na sve što je prošla u poslednjih mesec dana na ličnom i porodičnom planu, imala je dobro prvo učešće na Svetskom kupu u kategoriji elita, pošto je do sad vozila u konkurenciji mađih od 23 godine. Važno je da je uzela bodove, a videćemo kako će se situacija odraziti u prvom preseku olimpijske kvalifikacione liste – komentarisao je trener Nemanja Vajs. 

KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem