Komplikovan dan reprezentativaca na MTB Svetskom Kupu u Novom Mestu

Dugačak i težak dan za srpske reprezentativce u planinskom biciklizmu na Svetskom kupu u češkom Novem Mestu.
Subota, 24. maj 2014
Komplikovan dan reprezentativaca na MTB Svetskom Kupu u Novom Mestu

Dugačak, a očigledno i težak dan bio je za srpske reprezentativce u planinskom biciklizmu na Svetskom kupu u češkom Novem Mestu. U trci juniorki u kros - kantri olimpijskoj disciplini Milica Rakić zaključila je nadmetanje na 40. mestu. Jelena Erić nije prešla liniju cilja, pošto je prilikom korekcije spusta nogom u poslednjem krugu iskrenula članak. Junior Aleksandar Roman zauzeo je tek 94. mesto.

Milici je ovo bilo debitovanje na najjačem takmičenju. Velika je bila gužva na stazi u konkurenciji 58 juniorki. Ima dosta elemenata za napredak koje ćemo analizirati kako bismo ih ispravili za sledeću rundu Svetskog kupa u Albštadu naredne sedmice. Jelena je bila solidna, između 15. i 18. pozicije sve dok joj se nije dogodila povreda. Aleksandar je imao loše izdanje. Bio je povređen posle trke u Grčkoj prošlog meseca, ali to nije dovoljno opravdanje za slabu formu – komentarisao je selektor Nemanja Vajs.

Jovana Crnogorac koja se takmičila u dresu kontinentalne ekipe Salkano – Alanja bila je 16. u kategoriji U23 - Na trenutke sam se osećala odlično, a opet je bilo momenata kad sam htela samo da siđem sa bicikla. Gubila sam agresivnost pri kraju trke, mučila se. Imala sam loš dan – objasnila je Jovana.

Izvor: BSS
KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem