Reprezentacija u češkom Novom Mestu spremna za rundu Svetskog Kupa

MTB reprezentacija Srbije otputovala na Svetski kup u Češkoj.
Sreda, 21. maj 2014
Reprezentacija u češkom Novom Mestu spremna za rundu Svetskog Kupa

Reprezentacija Srbije u planinskom biciklizmu otputovala je u Češku gde se ovog vikenda u Novem Mestu održava runda Svetskog kupa. Nacionalni tim koji vodi Nemanja Vajs čine junior Aleksandar Roman i juniorke Jelena Erić i Milica Rakić. Sa njima je i seniorka Jovana Crnogorac koja učestvuje u dresu Salkano – Alanja kontinentalne formacije.

- Uradili smo dva treninga na stazi i zadovoljan sam onim što sam video. Roman pokazuje zavidnu tehniku na svim delovima što je jako povoljan znak. Jelena je malo vozila MTB ove godine, ali je bila dobra i brza. Milica se, takođe, snalazi. Vozi B linije koje su lakše i sigurnije – komentarisao je Vajs.

Takmičenje u Češkoj na čijoj je startnoj listi čak 130 juniora i 58 juniorki treba da bude fizička i psihološka priprema za velika nadmetanja koja naše reprezentativce tek očekuju. Sledeći vikend je još jedan Svetski kup u nemačkom Albštadu, a od 5. do 8. juna na programu je Evropsko prvenstvo, takođe u Nemačkoj, u Sankt Vendelu. Pored šampionata kontinenta, za naše juniore ove godine prioritet su Olimpijske igre mladih u kineskom Nankingu od 16. do 28. avgusta.
- Optimista sam da sa našom mladom ekipom možemo da napravimo odlične pripreme za najznačajnija takmičenja koja predstoje. Ono što me plaši ovog vikenda jeste najavljena kiša. To će umnogome otežati uslove na stazi, naročito zbog kamenja obraslog mahovinom i korenja – objasnio je Vajs.

Jovana je, takođe, imala dva treninga na stazi.
- Osećala se odlično, ali uslovi su bili idealni. Kiša bi sve izmenila. Posle podijuma na Svetskom kupu u Australiji, njen prioritet je Evropsko prvenstvo. Teško je održati visok nivo forme uz putovanja koja je imala – zaključio je Vajs.

Izvor: BSS
KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem