Erićeva i Rakićeva u finalu XCE na Svetskom kupu u Albštadu

Erićeva i Rakićeva u finalu kros kantri eliminatora na Svetskom kupu u Albštadu.
Subota, 31. maj 2014
Erićeva i Rakićeva u finalu XCE na Svetskom kupu u Albštadu
Srpske reprezentativke Jelena Erić i Milica Rakić plasirale su se u finale kros – kantri eliminatora održanog u okviru četvrte runde Svetskog kupa u nemačkom Albštadu, u apsolutnoj kategoriji. Kraljevčanka je na kraju zauzela 12. mesto, dok je juniorka iz BK Novi Sad bila 31. Erićeva je upisala šest bodova u poretku Svetskog kupa za eliminator, gde je trenutno 26. U plasmanu je i Jovana Crnogorac kao 17, pošto ima 14 poena iz Australije.
 
Pobedila je Švajcarkinja Katrin Stirnman  ispred planetrane šampionke discipline i liderke u Svetskom kupu Šveđanke Aleksandre Engen. Postolje je upotpunila Linda Indergand iz Švajcarske. 
 
- U kvalifikacijama Jelena je imala 21, a Milica 32 vreme tako da su se plasirale u završne eliminacije. Erićeva je imala odličnu grupu, pametnom vožnjom pobedila i prošla u Top 16. Koristila je taktiku sa druma da se sačuva za završni sprint. Pre vožnje smo analizirali protivnice. Naravno, taktika nije presudila nego srčanost, borbenost, hrabrost i malo sportske drskosti koju Jelena svakako ima – komentarisao je selektor Nemanja Vajs.
 
Plan je i bio da Erićeva uđe u Top 16 radi sticanja iskustva za nadmetanja na Olimpijskim igrama mladih u Nankingu.  
 
- Milica je iz svojih kvalifikacija išla baš na svetsku prvakinju Engen. Tresla se na startu od adrenalina i uzbuđenja. Super je što je osetila kako je biti u vožnji sa najboljima na svetu. Borila se. U svakom slučaju, odličan dan za devojke – zaključio je Vajs. 
Izvor: BSS | Foto: UCI MTB WC
KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem