Završen MTB Svetski Kup trkom u Maribelu, Jovana ukupno peta u U23 kategoriji

MTB Svetski Kup završen je trkom u francuskom skijalištu Maribel. Jovana ukupno peta.
Sreda, 27. avgust 2014
Završen MTB Svetski Kup trkom u Maribelu, Jovana ukupno peta u U23 kategoriji

U poslednjoj rundi Svetskog kupa u planinskom biciklizmu održanoj u francuskom Meribelu Jovana Crnogorac zauzela je 11. mesto. Na trci devojaka mlađih od 23 godine u kros – kantri olimpijskoj disciplini pobedila je Nemica Helen Grobert.

Naša biciklistkinja u dresu kontinentalnog turskog tima Salkano – Alanja ubeležila je novih 20 bodova, za konačnih 259 i petu poziciju u Svetskom kupu. Najbolja je Ukrajinka Jana Belomojna sa okruglo 400 poena. Najzapaženiji rezultati u sezoni Crnogorčeve su dva najniža stepenika pobedničkog postolja u australijskom Kairnsu i američkom Vindhemu, kao i četvrto mesto u nemačkom Albštadu. Jovana se oprobala i u disciplini kros – kantri eliminator gde je sakupila ukupno 20 poena, a konačno je u poretku 21. Jelena Erić je 36. sa šest bodova. Katrin Stirneman iz Švajcarske je ukupna pobednica sa 265 poena.

Staza je bila strahovito teška i tehnički zahtevna. Imala je snage u nogama, ali na spustu nije mogla da uhvati ritam. U svakom slučaju, završila je bolje nego prošle godine. Okrećemo se Svetskom prvenstvu u Norveškoj, na stazi koja više odgovara. Trka se odvijala u sumornoj atmosferi pošto je tokom kvalifikacija za eliminator pala i dan kasnije podlegla povredama Holanđanka Anefler Kalvenhar, šampionka Evrope u ciklo – krosu mlađih od 23 godine. Do nesreće je došlo bukvalno 500 metara od mesta gde je zimus vozač Formule 1 Mihael Šumaher pao. Svi su veoma potreseni – objasnio je Jovanin trener i selektor MTB reprezentacije Nemanja Vajs.

Izvor: BSS
KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem