MTB “Tri strane Kopaonika” po treći put na obroncima Kopaonika

Aleksandar Roman i Jovana Crnogorac novi pobednici međunarodnog biciklističkog maratona “Tri strane Kopaonika”.
Utorak, 9. avgust 2016
MTB “Tri strane Kopaonika” po treći put na obroncima Kopaonika

U nedelju, 31. jula na terenima nacionalnog parka Kopaonik, u organizaciji sportskog udurženja “Na sve strane” iz Beograda održan je treći po redu MTB maraton pod nazivom “Tri strane Kopaonika” koji je okupio bicikliste iz cele Srbije ali iz regiona.

Maraton koji je dobio naziv po stranama Kopaonika koje učesnici trebaju da “osvoje”, ove godine oborio je sve rekorde po broju prijavljenih takmičara tako da je preko 253 učesnika uspešno prešlo ciljnu liniju i osvojilo finisher medalje na stazama malog, srednjeg, velikog maratona ali i trke parova.

Tri strane kopaonika - Eliminator trkaBiciklistički vikend otvoren je još u subotu 30.07. kada su učesnici nastupili na revijalnoj trci sa preprekama “Eliminator race”. Borba u “Dolini sportova” testirala je takmičare do poslednjih granica, a pobedu u velikom finalnu odneo je Aleksandar Roman, koji je ciljnu liniju prešao prvi ispred takmičara Ivana Jovanovića, Demira Mulića i Jovana Rajkovića.

Glavni događaj sportskog vikenda, maraton “Tri strane Kopaonika” startovao je u nedelju 31.07. u 10h kada su takmičari iz turističkog centra Konaci krenuli put Jarma u osvajanje Kopaonika.

Na stazi malog maratona, prvoplasirani takmičari pristigli su već posle jednog sata vožnje, a pobedu je odneo takmičar Dejan Đolić koji je za 1:00:46 završio stazu. Drugoplasirani takmičar Emir Koca iz Novog Pazara pristigao je za manje od 2 minuta zaostatka sa vremenom 1:02:36, a takmičar Željko Ćorić bio je treći sa vremenom od 1:03:33.

U ženskoj konurenciji na stazi malog maratona prvoplasirana takmičarka bila je Milica Rajković (1:18:12), koja je u cilj ušla za jednu sekundu brže od drugoplasirane takmičarke Milice Stevanović (1:18:13). Trećeplasirana takmičarka bila je Jelena Janković-Lašković sa vremenom 1:35:34

MTB Tri strane Kopaonika / MaratonNa stazi srednjeg maratona (46km), u muškoj konkurenciji pobedio je takmičar biciklističkog kluba Radnički, Aleksandar Marić sa vremenom 2:49:09, drugoplasirani je bio Turski takmičar Deniz Demiroz sa vremenom 2:51:06, dok je treće mesto zauzeo Luka Milovanović 2:55:20 iz biciklističkog kluba Partizan.

U ženskoj konkurenciji prvo mesto zauzela je Ivana Kostić iz smf Team-a sa vremenom 3:23:21, drugoplasirana je bila Teodora Savić Popović – KES KOYOTES u vremenu 3:33:58, a trećeplasirana je bila Viktorija Petrović iz biciklitičkog kluba Cyclemania sa vremenom 5:04:32.

Najveća borba među takmičarima definitivno se vodila u muškoj i ženskoj konkurenciji na stazi velikog maratona (64km) gde su nastupila dobro poznata imena iz domaćeg i regionalnog biciklizma.

U ženskoj konkurenciji status favorita opravdala je naša Olimpijka Jovana Crnogorac koja je ujedno potvrdila dobru formu za predstojeće OI u Riu te je u vremenu od 03:48:29 odnela pobedu. Drugoplasirana takmičarka iz Makedonskog biciklističkog kluba OXYGEN Aneta Antonovska, imala je vreme od 4:29:33, a trećeplasirana Paula Vrdoljak iz Hrvatske stazu je izvozala u vremenu 4:38:11.

Kod muškaraca su sekunde odlučivale tako da se borba u vodećoj grupi vodila do samog kraja maratona. Lepotu biciklističkog sporta pokazale su pre svega odlične vožnje takmičara iz Srbije (Roman, Jovanović, Rajković, Nešić, Popović, Grbić), Hrvatske (Turk), Crne Gore (Mulić) ali i Makedonije (Nacevski).

MTB tri strane Kopaonika - PodijumNakon višečasovne borbe, pobedu je odneo Aleksandar Roman iz BK Partizan (03:20:51), drugi je bio takmičar Metalca Ivan Jovanović (03:21:21), a trećeplasirani takmičar Filip Turk (03:25:33) iz Hrvatske.  

Zvanične rezultate možete pogledati na prezentaciji organizatora ili na stranici najave trke na 2bike.rs

Za pobednike u svim kategorijama organizator je pripremio bogat nagradni fond, a pored novčanih nagrada tu su bile i izuzetno vredne robne nagrade poput Capriolo bicikala, GoPro kamera, Fox, Vittoria i Camelbak proizoda ali i vaučera Mk Mountain resport-a, Skijališta Srbije i Sport Zone. 

Velika zahvalnost ispred organizacije maratona ide volonterima koji su bili ujedno i velika podrška učesnicima, ali i svima koji su nesebično pomogli da se jedna ovakva manifestacija održi. Pre svega Nacionalnom parku Kopaonik, opštinama Raška i Brus, MK Mountain Resort-u, JP Skijališta Srbije i pripadnicima Gorske službe spašavanja Srbije.

Nova biciklistička avantura zakazana je za isti period 2017. godine, a ogranizator poziva sve ljubitelje biciklizma da se u što većem broju odazovu pozivu, sada već, tradicionalnom biciklističkom maratonu “Tri strane Kopaonika”.

 

Galerija fotografija (za više fotografija posetite zvaničnu prezentaciju trke)

 

MTB Tri Strane Kopaonika 2016

MTB Tri strane Kopaonika

KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem