Uspešno održana prva MTB trka “Tri strane Kopaonika”

Na obroncima Kopaonika uspešno je održana prva MTB trka pod nazivom "Tri strane Kopaonika".
Nedelja, 3. avgust 2014
Uspešno održana prva MTB trka “Tri strane Kopaonika”

Na obroncima Kopaonika juče, 2. avgusta, uspešno je održana prva MTB trka pod nazivom "Tri strane Kopa" u formi maratona u organizaciji sportskog udruženja "Na sve strane" koja je testirala takmičare do njihovih krajnjih granica.

Takmičari u kategorijama Hoby, Masters i Elita krenuli su u osvajanje Kopaonika sa Semeteškog jezera odakle su ih domacini pozdravili sa zdravicom i kulturno umetničkim programom u čast praznika Sv. Ilije koji se tradicionalno proslavlja 2. avgusta na ovom prelepom lokalitetu.

Od samog starta trka je bila dinamična i teška ali i puna obrta. Elitni takmičari su odmah preuzeli vođstvo, a za njima su vozili takmičari iz kategorija Masters i Hoby.

Nakon prvog osvajanja Kopa sa Raške strane usledilo je i drugo osvajanje za naprednije kategorije dok su “Hobisti” krenuli ka cilju i odmoru.

Drugo osvajanje Kopa, ovog puta sa Bruske strane i korita reke Duboke, bukvalno je testiralo takmičare i fizički i psihički. Oni koji su pronašli snagu u sebi da izađu iz komforne zone uspeli su da osvoje Kop sa druge strane i po drugi put osvoje vrh Suvo Rudište na nadmorskoj visini od 1918m.

Put je dalje kategoriju Masters vodio ka cilju u Konacima, a za Elitne takmičare prava borba je tek počela kada su krenuli u osvajanje poslednje i treće strane Kopa, preko izletista Kadijevac i oblasti Jošanicke Banje.

Oni najistrajniji koji su uspeli u ovom jedinstvenom poduhvatu i prošli kroz cilj, upisali su se u prve takmičare, osvajače strana Kopaonika na MTB trci "3 strane Kopa"!

 

U Hoby kategoriji proglašeno je prvih 6 najboljih takmičara.

Rb. St. broj Prezime Ime Klub Grad/Drzava Vreme

1 4 STANKOVIĆ Ognjen BK Orlovac Crna Trava/SRB 1:38:33

2 12 SVITLICA Mihajlo 1:52:10

3 11 MILENKOVIĆ Đorđe 1:52:40

4 2 ĆORIĆ Željko 1:52:42

5 9 KULIĆ Dušan 1:55:07

6 3 ĐOKIĆ Dragan 2:00:48

 

U Masters – kategoriji proglašena su prva tri najbolja takmičara

Rb. St. broj Prezime Ime Klub Grad/Drzava Vreme

1 7 MARIĆ Aleksandar BK Radnički Kragujevac/SRB 4:00:20

2 10 PANTELIĆ Ivan BK Bela Stena Kruševac/SRB 4:10:20

3 4 BAZIĆ Dušan Individualac Kopaonik/SRB 4:12:10

 

U Elitnoj kategoriji, desetostruki prvak države, Bojan Đurđić ( BK Radnički ) opravdao je status favorita trke i osvojio je prvo mesto ispred kolega takmičara Ivana Jovanovića ( BK Progresive ) i Milana Nešića ( BK Orlovac ) koji su takođe imali sjajne rezultate na stazi dugoj preko 75km sa nesto više od 4000 metara ukupne visinske razlike, što uspona što spusteva.

Rb. St. broj UCI kod Prezime Ime Klub Grad/Drzava Vreme

1 6 SRB19840513 ĐURĐIĆ Bojan BK Radnički Kragujevac/SRB 4:29:25

2 5 SRB19780821 JOVANOVIĆ Ivan BK Progresive Beograd/SRB 5:03:50

3 1 SRB19910313 NEŠIĆ Milan BK Orlovac Crna Trava/SRB 5:11:30

 

Najbolji takmičari osvojili su vredne robne nagrade, vaučere za boravak na Kopaoniku kao i vredne novčane nagrade.

Posebne čestitke, svakako pripadaju i najmlađoj učesnici trke Rajković Mariji ( BK Orlovac ), kao i najstarijem učesniku Zoranu Mojsiloviću.

Nadamo se da će MTB trka "Tri strane Kopa" postati redovna godišnja trka koja će u narednom periodu privući veliki broj kako domaćih tako i inostranih takmičara i približiti im lepote Kopaonika na neki novi način.

Organizator se zahvaljuje svima koji su nesebično podržali projekat udruženja "Na sve strane" i učinili da ova trka protekne u najboljem mogućem redu sa pozitivnim utiscima takmičara.

Vidimo se sledeće godine na Kopu!
Facebook stranica trke: Tristranekopamtb

 

 

 

KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem