Tri strane Kopaonika po drugi put

Prvi vikend u avgustu mesecu na Kopaoniku svakako će biti podređen biciklizmu.
Nedelja, 28. jun 2015
Tri strane Kopaonika po drugi put

Druga po redu MTB trka „Tri strane Kopaonika“ održaće se na Ilindan, u nedelju, 2. avgusta 2015. godine na planini Kopaonik sa startom na platou ispred turističkog kompleksa Konaci.

Takmičari će u jednom danu morati da sa sve tri prilazne strane Kopaonika savladaju Pančićev vrh, odnosno vrh „Suvo rudište“ na nadmorskoj visini od 1918 mnv i da u okviru jedne trke pređu više od 60 km sa blizu 2500 mnv, a to sve prelazeći teren koji će činiti šumski i makadamski putevi sa ne više od 20% asfalta tokom cele staze.

Takmičari će se takmičiti u okviru četri kategorije, ELITA, MASTERS, HOBI i ŠTAFETA, u okviru iste staze ali sa kraćom odnosno dužom vožnjom , tako da će za kategoriju HOBI biti potrebno da se izveze jedna strana Kopanika, za MASTERS dve strane, a za ELITA takmičare pomenute tri strane Kopaonika gde će pobednik odneti prestižnu titulu pobednika trke „TRI STRANE KOPAONIKA“.

Novina u odnosu na prvo izdanje trke je i ŠTAFETNA kategorija. Tri takmičara imaće priliku da individualno osvajaju po jednu stranu Kopaonika da bi kao tim osvojili Kopaonik sa sve tri strane i bodovali se u generalnom plasmanu prijavljenih ekipa. Zanimljivost kod ove kategorije jeste ta da će izmena štafeta biti na vrhu Suvo Rudište na visini od 1918mnv, mestu odakle veliki broj ski staza u toku zimske sezone na Kopaoniku kreće i sa kojeg se pruža neverovatan pogled.

Prvi vikend u avgustu mesecu na Kopaoniku svakako će biti podređen biciklizmu tako da organizator već u subotu 01. avgusta planiran veliki “Pasta Party” za sve učesnike i prijatelje trke “Tri strane kopaonika” kao i EXPO gde će se prezentovati oprema iz sveta biciklizma i outdoor-a.

Promo video

 

Fotografije sa prošlogodišnje trke

Za sve informacije o događaju pogledajte zvaničnu prezentaciju trke

 

KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem