Nedelju 31. jul rezervišite za MTB 3 Strane Kopaonika

Kopaonik je i ove godine domaćin međunarodne biciklističke MTB trke „3 strane Kopanika“.
Ponedeljak, 4. jul 2016
Nedelju 31. jul rezervišite za MTB 3 Strane Kopaonika

Treću godinu za redom biciklisti, kako iz Srbije tako i iz regiona, imaće priliku da učestvuju na međunarodnom brdsko-bicikističkom maratonu pod nazivom „3 strane Kopaonika“, koji je prošle godine okupio preko 150 ljubitelja ovog sporta.

Trka će se održati na terenima NP „Kopaonik“, u nedelju, 31. jula 2016. godine, sa početkom u 10 časova. Pred takmičarima će biti tri redovne kategorije: mali, srednji i veliki maraton, kao i timske kategorije: štafeta, trka parova i kompanijska trka parova koja je namenjena pravnim subjektima koji podržavaju sport i zdrav način života.

Ljubitelji sporta mogu da očekuju da će čitav vikend na Kopaoniku biti posvećen sportu i druženju, pa tako učesnike, u subotu, 30. jula, očekuje revijalna „Eliminator trka“ (trka sa preprekama) koja je namenjena promociji bicikizma. Za popodnevne časove zakazan je veliki pasta party,a posetioci će biti u prilici da posete i EXPO sajam opreme iz sveta biciklizma i sportova u prirodi koji će se održati unutar turističkog kompleksa Konaci.

Tri strane Kopaonika

MTB maraton „3 strane Kopaonika“ organizuje sportsko udruženje „Na sve strane“, a trka je okrenuta svim ljubiteljima biciklizma od rekreativaca do profesionalaca. Ove godine očekuje se rekordan broj ženskih učesnica pogotovo u kategoriji malog maratona, a novina je to što će licencirani takmičari imati priliku da sakupljaju bodove jer će ovog puta trka biti bodovana i za Kup Srbije u maratonu.

Učesnike očekuje i bogat nagradni fond, pa će najuspešniji takmičari u muškoj i ženskoj konkurenciji u kategorijama malog, srednjeg i velikog maratona biti u prilici da osvoje po bicikl, ali i opremu i servise. Takođe, za pobednike u velikom maratonu kao i za prvo mesto u srednjem maratonu određen je i prigodni novčani fond.

Prijave za ovogodišnje izdanje maratona već su pristigle iz Francuske, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije i iz svih krajeva Srbije, a kako organizatori najavljuju, ove godine se očekuje velika posećenost biciklista iz regiona. Ujedno veliki broj prijava za kategoriju malog maratona govori u prilog tome da je sve veći broj poklonika biciklizma koji po prvi put želi da se oproba u jednoj nesvakidašnjoj avanturi na dva točka.

Redovne prijave traju do 17. jula do kada će učesnički paketi obuhvatati i oficijelnu majicu trke Sve informacije kao i link do prijava možete pronaći na zvaničnom sajtu trke: www.tristranekopaonika.rs

 

 

Tri Strane Kopaonika 2016

Tri Strane Kopaonika

Tri Strane kopaonika

KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem