Ivan Stević i Jovana Crnogorac na poslednjim pripremama pred odlazak na OI u Riu

Ivan Stević vozi pripremne trke u Francuskoj i Belgiji dok Jovana Crnogorac trenira na Kopaoniku.
Nedelja, 24. jul 2016
Ivan Stević i Jovana Crnogorac na poslednjim pripremama pred odlazak na OI u Riu

Naoštrio se dobro Ivan Stević za sve izazove koji ga očekuju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Da se oseća dobro, da je prava forma tu, potvrdio je to i najbolji srpski vozač u klasi drumaša. I to direktno iz Belgije i Francuske, u kojima vozi trke, poslednje testove pred put u Brazil:

– Posle tri odvezene trke u Belgiji, moram da priznam da sam prijatno iznenađen kako stvari idu svojim tokom. Polako nadoknađujem izgubljeno vreme i treninge tako da je sve u najboljem redu – počinje razgovor Stević.

O samim trkama i šta mu je bio cilj, olimpijac kaže:

– Sve tri trke su bile "Pro-kermese" što znaci da su mogli da startuju i vozači iz samog Pro tura a samim tim i konkurencija bude na zavidnom nivou. Prosek trke je retko ispod 45 tako da to govori koliko su brze i zahtevne a ima puno krivina i kocke umesto asfalta. Na ovim takmičenjima nisam jurio rezultat jer sam se prevashodno fokusirao na podizanje forme. To znači da sam od samog starta bio aktivan ne bi li potrošio što više energije i time pomerio limite trenutne.

Ciklus trka, Stević završava naredne nedelje: -Čekaju me još dve trke od kojih jedna u Francuskoj i u ponedeljak ponovo u Belgiji. Posle toga, vraćam se u Srbiju, gde me čeka kontrola kod doktora i polako pakovanje pa pravac Rio! – u pozitivnom tonu završio je Ivan Stević.

Jovana Crnogorac - "Ne pamtim da sam ovoliko radila"

Pripreme i treninzi Jovane Crnogorac, prve Srpkinje u istoriji koja će da učestvuje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru u MTB disciplini, mogle bi da stanu u tri reči – red rad i disciplina. Cele sezone dvadesetčetvorogodišnja Beograđanka radila je predano, a u maju, kada je izašla konačna lista UCI federacije i potvrda da će naša zemlja da ima predstavnika u MTB u Riju, Crnogorčeva je dodala gas. Pored Ivana Stevića koji po četvrti put u karijeri nastupa u drumskoj trci na Olimpjskim igrama, Jovani će ovo da bude prvi nastup a samo učešće za oboje nosi veliko odgovornost.

Jovana već nekoliko dana boravi na Kopaoniku na poslednjem brušenju forme pred put u zemlju sambe:

– Posle prvog ciklusa od četiri dana, zadovoljna sam odrađenim. Treninzi su naporni, ne pamtim da sam radila ovoliko i količinski, satnica a i intenzitet – počinje razgovor Crnogorčeva.

A kako izgledaju treninzi, i šta je očekuje, potanko je objasnila:

– Imam dva bloka od po četiri dana posle čega ću da vozim mtb maraton koji se održava sledećeg vikenda ovde na Kopaoniku. Voze se „Tri strane Kopaonika“ tako se i sama trka zove. Podrazumeva 64km I 2500m penjanja.

Za kraj, ne odstupate od planova, zadovoljni ste?

– Jesam i trudiću se da do kraja uradim sve zacrtano. Trku na Kopaoniku ću da iskoristim kao odličan trening i mali test. Posle toga, 1. avgusta se vraćam kući i na relaciji Beograd – Novi Sad treniraću sve do 13. kad krećemo u Rio – prenela je sve detalje srpska olimpijka.

Izvor: BSS
KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem