Ivan Stević o trci na Olpimijskim igrama

Staza je bila preteška. Borio sam se koliko sam mogao.
Ponedeljak, 8. avgust 2016
Ivan Stević o trci na Olpimijskim igrama

Ivan Stević, iskusni tridesetšestogodišnji vozač u klasi drumaša nije uspeo da završi trku na Olipijskim igrama u Rio de Žaneiru. Olimpijac, kome su Igre u Brazilu četvrte u karijeri odustao je 80 kilometara od cilja. Prema rečima srpskog predstavnika, koji je na ovoj istoj stazi bio u aprilu kada je i testirao, nije se uspešno uhvatio u koštac sa izazovom. Još tada je najavio da je staza sve samo ne naivna i da će da bude samo za one najbolje.

Sudeći prema onome što smo gledali na malim ekranima, brojna izletanja sa staze, padovi, strašne scene, svakako da su dale potvrdu onoga što je Ivan pričao, a to je da je staza izuzetno teška. Nije srpski olimpijac tražio nikakav alibi, samo je rekao da jednostavno više nije mogao: Izvukao sam živu glavu – u prvi mah se našalio Stević. – Nisam uspeo da odem u beg i posle stvari nisu išle kako treba. Na kocki mi je pao lanac više puta i bio sam uključen u tri pada ali sam se izvukao bez ogrebotina. Staza jeste bila preteška, i ko je gledao trku imao je prilike da vidi koliko je opasna – izjavio je Stević. 

Ivan i selektor Radomir Pavlović koji su zajedno otputovali u Rio, vraćaju se u Srbiju 9. avgusta.

Ivan stevic Rio 2016

Izvor: BSS
KOMENTARI
  • zookarma

    Vladimir K. (zookarma)

    8. avg 2016 12:14h

    Realno. mogu da razumem a i ne moram, Olimpijada je jednom u 4 godine i san svakog sportiste, na kraju video si stazu i otisao si ponovo i odustao, sta reci ... Mogao si stazu i zavrsiti na bilo kom mestu ali je zavrsiti medalju niko i nije ocekivao, iskreno oodustati je sramota ...

  • BachoGM

    Radovan (BachoGM)

    8. avg 2016 14:18h

    Pao 3 puta a imao je gadan prelom u skorije vreme, veliki uspeh je i ovoliko bravo Stevke svaka cast , samo napred :D

  • zare

    Darko (zare)

    8. avg 2016 16:29h

    Meni nije jasno da covek iz godine u godinu vozi svako Svetsko prvenstvo, svake Olimpijske igre i da ne gresim dusu, bar 90 % tih trka ne zavrsava. Jasno je meni da ne moze da se napravi ne neki nego nikakav rezultat ali bar moze trka da se zavrsi. Makar 2 ili 3 sata iza pobednika. Pa ima ljudi sa ovog sajta koji bi zavrsili pola tih trka koje je on odustao.
    Na kraju krajeva tek mi nije jasno (mada me uopste ne cudi) ko moze da posalje sprintera na ovakvu stazu??? Samo neka mi neko kaze da nismo imali boljeg vozaca za tesku brdsku stazu od matorog sprintera.

  • Nion

    Ninoslav (Nion)

    8. avg 2016 18:41h

    @Zare +1

  • Serbian_SPIRIT

    Viktor M. (Serbian_SPIRIT)

    11. avg 2016 08:26h

    Čovek je bio 30 i neki na svetskom, koga je za taj uspeh bolelo uvo. Taj sprinter je skupio bodove za Olimpiske igre, niko vas ne drži da skupljate bodove. Možda ovde u komentarima ima prvaka a ne samo KOM vozača.

  • karpkg

    (karpkg)

    24. avg 2016 14:57h

    Jeste Ivan naš najtrofejniji aktivni biciklista, jeste skupio najviše bodova za kvalifikaciju na Olimpijadu, ali ne vidim razlog da tamo ide po svaku cenu, ako se znalo da mu staza uopšte ne odgovara. Pa i na Košutnjaku je staza pogibeljna, pa ga je Borisavljević pobedio pre dve godine na državnom. I on, a i ostali iz te generacije nisu više tako mladi da bi se govorilo kako za njih ima još vremena, pa eto, mora da ide Ivan na svoju četvrtu Olimpijadu. Sve to više liči na unutar savezno prepucavanje, gde je Ivan još jedini lik koga svi poštuju.

Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem