Godina u znaku Ivana Stevića

Retrospektiva sezone 2013, Ivan Stević.
Nedelja, 20. oktobar 2013
Godina u znaku Ivana Stevića

Biciklista Ivan Stević (OBK Beograd) obeležio je ovu sezonu na domaćem drumu: trijumfovao je na trci „Kroz Srbiju“, pobedio na drumskom šampionatu Srbije i osvojio prvo mesto u Ligi Srbije u drumskom biciklizmu za elitu, drugi put u karijeri posle 2009.

Uz to, pripala mu je i vicešampionska balkanska titula i bio je treći u generalnom plasmanu na trci „Oko Rumunije“. Ima pet drugih mesta u etapama ove sezone: druga etapa „Oko Bugarske“, prva etapa na „Tur Seklerland“ u Rumuniji, prva i četvrta etapa na „Oko Rumunije“, treća etapa na „Kroz Srbiju“ i bio je treću u petoj etapi na „Kroz Srbiju“.

U Ligi Srbije pobedio je na „Oko Beograda“ i bio je drugi u Aranđelovcu, ali je 90 poena kao najbolji srpski vozač dobio na klasiku „Beograd – Čačak“ gde je stigao sedmi i osvojio i balkansko srebro.

Najuspešniji klub u eliti bio je kragujevački Radnički sa četiri pobede i dva druga mesta u sedam trka.

Junior Partizana Dušan Kalaba ubedljivo je osvojio Ligu Srbije sa četiri prva mesta i dva druga u osam trka. Partizan je najbolji klub sa impresivnih šest pobeda u osam trka.

Dušan Rajović biser CCN Metalca, osvojio je kadetsku titulu sa četiri pobede i jednim trećim mestom u osam trka. Rajović je najtrofejniji vozač ove sezone, jer ima i tri šampionske titule - hronometar, drum i kriterijum. Pet pobeda, dva druga i jedno treće mesto (uvek na postolju) donelo je čačanskom Borcu prvo mesto u ovoj konkureniciji.

Najbolji mlađi kadet je Veljko Stojnić iz S tima iz Sombora sa četiri pobede i jednim drugim mestom u osam trka.  Stojnić ima i dve šampionske titule - hronometar i kriterijum. S tim (Sombor) je najbolja ekipa u ligi sa pet prvih mesta u osam trka.

CCN Metalac je od četiri kategorije u tri imao vozače u prva tri – Rajović prvi kadet, Marko Stanković drugi u eliti, Andrija Čukić drugi kod kadeta i Nemanja Stojanović drugi za mlađe kadete, a u ekipnoj konkurenciji ima jednu prvo mesto (mlađi kadeti), jedno drugo (juniori) i jedno treće mesto (elita). Crno beli imaju prvo i drugo mesto kod juniora (Kalaba i Kotur) i ekipnu titulu u ovoj konkurenciji, kao i treće mesto Andrije Joksimovića za mlađe kadete. Kragujevački Radnički ima prvo mesto ekipno u eliti, treće mesto Esada Hasanovića u eliti i treće mesto ekipe kadeta.

S tim iz Somora može da se podiči sa dva prva mesta - Stojnić i ekipno za mlađe kadete.

Čačanski Borac ima drugo mesto ekipno - elita i i treće za mlađe kadete.

Valjevski Boba osvojio je drugo mesto kod kadeta. Železničar MBN iz Niša je treći kod juniora, a Dario Nimčević i Milan Dragojević (Spartak Subotica) su svom klubu doneli treća mesta za kadete, odnosno juniore.

U veoma teškoj godini, srpski klupski biciklizam je pokazao vitalnost: 164 vozača su osvajala bodove u ligi Srbije u svim kategorijama, najviše u kadetskoj – 47, potom u seniorskoj – elita 42, juniorskoj 38 i mlađoj kadetskoj 37.

Plasmani u Ligi Srbije u drumskom biciklizmu – elita: 1. Radnički Kragujevac 470 bodova, Borac Čačak 440 (tri pobede u sedam trka), 3. CCN Metalac 290. Ukupno devet timova osvojilo bodove.

Pojedinačno: 1. Ivan Stević (OBK Beograd) 335, 2. Marko Stanković (CCN Metalac) 286, 3. Esad Hasanović (Radnički, Kragujevac) 244 poena. Hasanović ima dve pobede, po jednu Goran Antonijević (Radnički) i Jovan Zekavica (Borac).

Juniori: 1. Partizan 600, 2. CCN Metalac 450 (jedna pobeda), 3. Železničar MBN 390 (jedna pobeda). Ukupno pet timova osvojalo ekipne bodove.

Pojedinačno: 1. Dušan Kalaba 500, 1. Luka Kotur (obojica Partizan) 317 (jedna pobeda), 3. Milan Dragojević (Spartak) 305 poena (jedna pobeda). Po jednu ligašku pobedu imaju Miloš Bajić i Danilo Milošević iz Partizana.

Kadeti: 1. CCN Metalac 690 2. Boba Valjevo (dve pobede), 3. Radnički Kragujevac 380 (jedna pobeda u osam trka). Ukupno devet klubova osvajalo bodove.

Pojedinačno: 1. Dušan Rajović 484, 2. Andrija Čukić (obojica CCN Metalac) 353 (jedna pobeda), 3. Dario Nimčević (Spartak) 338. Pobeđivali su u osam trka i Nikola Rosić (Šumadija Biro plan Aranđelovac), Almin Ćatović (Trnava, Novi Pazar) i Dimitrije Žarković Đolai (Spartak).

Mlađi kadeti: 1. S tim Sombor 570 (pet pobeda), 2. Partizan 410 (dve pobede), Borac Čačak 310 (jedna pobeda u osam trka) itd. Ukupno devet ekipa osvojalo poene.

Pojedinačno: 1. Veljko Stojnić (S tim) 450, 2. Nemanja Stojanović (CCN Metalac) 420 (dve pobede), 3. Andrija Joksimović (Partizan) 345 itd. Pobeđivali su u i Dušan Veselinović (Partizan) i Saša Utvić (S tim) po jednom u osam trka.

KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem