Ivan Stević osvojio prvu etapu trke oko Pojang jezera u Kini

Stevič pobednik prve etape u trci oko Pojang jezera.
Nedelja, 12. oktobar 2014
Ivan Stević osvojio prvu etapu trke oko Pojang jezera u Kini

Ekipa CCN Metalca iz Kraljeva pridružila se svetskom talasu biciklizma koji u oktobru tradicionalno zapljuskuje Kinu. U najmnogoljudnijoj zemlji elitna divizija završava sezonu Trkom oko Pekinga, a internacionalna postava srpskog amaterskog tima dobila je priliku da se nadmeće na prestižnom nadmetanju Oko Pojang jezera (od 12. do 23. oktobra). Posle toga ih po pozivu očekuju još dva kriterijuma.

Pošto je prvi vozač Miloš Borisavljević na stažiranju u Italiji, gde je minulog vikenda uspeo da završi popularni Điro di Lombardia za vozače mlađe od 23 godine kao 40. od svega 55 učesnika koji su uopšte prešli liniju cilja, lider u Kini je Ivan Stević.

Iskusni srpski olimpijac pobednik je prve etape Pojačanje CCN Metalca iz Kraljeva pokazalo se opravdanim posle 85 kilometara vožnje kad je pred ciljem usledio grupni sprint. U konkurenciji 120 vozača iz 22 ekipe Stević je za trijumf neposredno savladao Ših Hsin Hsijaoa iz Kineskog Tajpeja i Rusa Borisa Špilevskog.

Srbin je bio u dvanaestočlanoj grupi begunaca. Imao je podršku još jednog bicikliste CCN Metalca Adama Farenbruga. Da bi i konačno slavio, Stević će majicu namenjenu vodećem u generalnom plasmanu morati da brani punih deset dana.

Izvor: BSS
KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem