Tri podijuma Metalca na kraju Trke oko jezera Pojang u Kini

Trostruko slavlje za ekipu Metalca.
Četvrtak, 23. oktobar 2014
Tri podijuma Metalca na kraju Trke oko jezera Pojang u Kini

Trka oko Pojang jezera u Kini za ekipu CCN Metalca iz Kraljeva zaključena je uz počasne zvuke truba. Ivan Stević zauzeo je treće mesto na kraju poslednje 12. etape. Ujedno, srpski tim sa međunarodnom postavom proslavio je najniži stepenik postolja u generalnom plasmanu Amerikanca Adama Faranbuga, ali i konačno drugo mesto u poretku ekipa.

Posle 12 dana nadmetanja u preko 1000 kilometara i 3.500 kilometara transporta, ukupni pobednik je Amerikanac Rajan Kavanag ispred Holanđanina Šorda Kouvenhovena. Stević je četvrti.

- Poslednju etapu Holanđani su zaista bili leteći. Jedino je Stević uspeo da im se umeša u takozvani sprinterski voz i izbori još jedno postolje – komentarisao je Radiša Čubrić iz CCN Metalca.

Ekipa je veoma uspešno završila trku, ostvarivši možda i najbolji rezultat na međunarodnoj sceni.

- Učestvovali smo na atraktivnom takmičenju, izdašnog nagradnog fonda. Najvažnije je i da smo u Aziji i Kini otvorili mogućnost novih sponzora, a opravdali smo i ulaganja dosadašnjih SSN – a i Rankinga. Stević je pokazao da je legenda i najveći srpski biciklista 21. veka. Ostaje samo pitanje koliko bez pomoći rukovodstva našeg sporta u Srbiji Metalac i timovi poput našeg mogu da napreduju – istakao je Čubrić.

Izvor: Sportski Žurnal - M.Ti.
KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem