DA I TI DIŠEŠ NA DVA TOČKA

Švedsko - Indijska ljubavna priča i 4000 pređenih kilometara na biciklu

Pradyumna Kumar "PK" Mahanandia prešao je 4000 kilometara na biciklu kako bi iz Indije došao do Švedske i žene za koju mu je astrolog prorekao da će biti njegova supruga.
Ponedeljak, 12. jun 2017
Švedsko - Indijska ljubavna priča i 4000 pređenih kilometara na biciklu

Mahanandia je rođen kao jedan od “nedodirljivih” u zabačenom selu na istoku Indije. Kao član jedne od najnižih kasti u Indiji, Mahanandia nije imao nadu da će uspeti da izbegne siromaštvo i diskriminaciju. Međutim, proračanstvo astrologa koji se poziva svaki put kada se rodi dete je ovoga puta bilo nešto drugačije od uobičajenog. Mahanandiju je tada seoski astrolog prorekao da on i njegova supruga neće imati ugovoren brak kao što je inače običaj u Indiji već da će se oženiti ženom iz daleke zemlje koja poseduje džunglu ili šumu, bik je u horoskopu i svira flautu.

Ispostavilo se da će ga put zaista i navesti na ženu koja je iz daleke zemlje, Švedske, koja je bik u horoskopu, poseduje šumu i svira flautu i klavir. Svoju buduću suprugu Mahanandia je upoznao na ulicama Delhija gde je radio kao ulični umetnik, izrađujući portrete prolaznika za novac. Prvi susret sa Charlotte Von Schedvin, ženom krupnih plavih očiju i plave kose, Mahanandia opisuje kao suđeni susret što joj je odmah i rekao. Dve nedelje su proveli zajedno i potom se ona vratila u Švedsku. Narednih godinu i po dana su održavali kontakt pismima sve dok on nije rešio da je vreme da preduzme drastičniji korak, prodao je sve svoje što je imao i kupio je bicikl.

Sa samo 80 dolara i nekoliko stotina rupija u džepu, seo je na svoj bicikl i uputio se ka Švedskoj putem poznatijim kao “hippie trail”. Kako sam kaže, nije ceo put prešao na biciklu, neretko ga je neko povezao kamionom, spavao je u svojoj vreći za spavanje, preživljavao od novca koji bi zaradio na portretima, onih 80 dolara nije potrošio. Na putu dugom 4000 kilometara upoznao je mnogo ljudi, dosta njih ga je ugostilo u svojim domovima, hranilo i bodrilo.

Mahanandia, koji je sada nastavnik u školi u Švedskoj misli da je i danas moguće ostvariti ovakav podvig i proputovati veliku razdaljinu pre svega uz pomoć dobronamernih stranaca. Za uspešan brak dug 40 godina on kaže da je neophodno ostaviti svoj ego pred ulaznim vratima pre ulaska u kuću, a mi kažemo da je za ljubav i srećan život nekada dovoljan samo jedan dvotočkaš na pedale. 

Izabela Horvat

KOMENTARI
  • dvometras

    Branko D. (dvometras)

    19. jun 2017 09:45h

    Prica nije losa.
    Verujem da bi danas rado svaki srbin uzjahao biciklu i odpedalio u svedsku kod zene svog zivota koja ima sumu sa izvorom i svira u flautu!

Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem