Bird of Prey iliti ležeći bicikli

Za kreatora “Bird of prey” bicikla postoje tri vrste dvotočkaša na pedale: prvi i osnovni je običan bicikli koji svi znamo, na koji standardno sednemo i vozimo. Druga vrsta je ležeći bicikli koji se vozi tako što je vozač zavaljen, a treći je takozvani nagnuti bicikl. Omislio ga je Džon Aldridž i vozi se manje-više u plivajućem položaju.
Ponedeljak, 17. jul 2017
Bird of Prey iliti ležeći bicikli

Najvažnija odlika ovog bicikla je njegova aerodinamičnost. Što je veća brzina kretanja, veći je otpor vazduha i napor koji se ulaže da se on savlada i prevaziđe. “Bird of Prey” zbog svog aerodinamičnog oblika smanjuje površinu koja se bori sa otporom vetra i time omogućava uštedu energije.

Na ovom biciklu telo vozača je u plivajućem položaju što mu omogućava da pedale okreće kao da trči sa potpuno ispruženim nogama. Telo vozača ima oslonac kod kukova čime je telu omogućeno da ima brz i eksplozivan rad okretanja pedala. Ono što najviše utiče na brzinu, stabilnost i pokretljivost ovog bicikla je nisko težište. On se takođe lako i brzo zaustavlja, ram mu je nizak i blizu centra prednjeg točka. Zbog specifičnog položaja za vožnju u slučaju kočenja na ovom biciklu nije moguće preleteti preko kormana.

Tokom vožnje laktovi su oslonjeni na aero ležišta kormana. Aldridž kaže da se ovaj bicikl mora isprobati da bi se u potpunosti shvatilo koliko je udoban. Oni koji imaju probleme sa leđima i kojima ne prija sedeći položaj, Bird će doći kao vrsta odmora jer nema kompresovane težine koja stvara bol. Bicikl koristi sve standardne delove i dodatke pa je jednostavan za popravku iako je skoro 100% američki proizvod koji košta 4800 američkih dolara.

 

KOMENTARI
  • Terzosima

    Ivan T. (Terzosima)

    22. sep 2017 21:04h

    Ово може само по равици :)

Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem