Trocadero fixie / Ultimativni hipsterski bajk

Novi ram kreiran od fixie fanatika za zaljubljenike u bicikle sa jednom brzinom može da se savija i time pruža mogućnosti za izvođenje sasvim novih trikova i driftova. Posmatrači su neizbežno zadivljeni kada vide kako se ram ovog bicikla savija po sredini dok vozači neupitno uživaju izazivajući strahopoštovanje.
Ponedeljak, 24. jul 2017
Trocadero fixie / Ultimativni hipsterski bajk

Gornja, poprečna šipka Trokadera se spaja sa donjom šipkom bliže pedalama umesto sa glavnom, nosećom šipkom kormana, time je omogućena fleksibilnost zadnjeg dela bicikla koji sada može da se uvija sa jedne strane na drugu. Ovaj inovativni dizajn rama uveliko smanjuje radijus skretanja. Povezivanje rama na donju šipku znači da vozači mogu da izvode pokret proklizavanje bez da to zaista i rade, kao što bi se inače radilo prilikom skretanja. Ovaj bicikl može da klizi kroz slalome tako uske da bi za običan, standardni ram bili praktično nemogući. 

Ram može i da se zaključa tako da se Trokadero vozi kao običan bicikl, u tom slučaju on i nije neka konkurencija ostalim jednobrzincima. Napravljen je od čelika pa ukoliko se i ošteti vešti mehaničar će ga lako vratiti u prvobitno stanje.

Bicikl je težak 11.3 kilograma ali se sa nekim dodatnim modifikacijama taj broj može spustiti na još manju težinu, trenutna cena bicikla je 990 evra dok za nju nema naznaka da će ići dole. Dvogodišnja garancija se poništava ukoliko se na biciklu koriste neki ne – Trokadero delovi. Veb sajt je još uvek samo na francuskom ali kompanija najavljuje da će uskoro biti dostupna i engleska verzija. Za one koji govore francuski, više informacija o savitljivom biciklu možete pronaći na Trocadero Fixie, a možete i pogledati kako izgleda vožnja na biciklu koji driftuje bez kočenja. 

 

 

Izabela Horvat 

KOMENTARI
  • Sideshow

    Djuradj S. (Sideshow)

    28. jul 2017 21:51h

    Samo hipsterima da se uzimaju pare! Sem toga, prilicno nepotreban bajs, kao i hipsteri :)

Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem