Garmin Varia UT800 / Autopodesivo prednje svetlo za bezbednu vožnju

Novi model stiže iz Garmina. Varia UT800 prednje svetlo radi samostalno ali kada je povezano sa najnovijem Garmin Edge kompjuterom prilagođava se brzini i svetlosnih uslovima.
Ponedeljak, 22. maj 2017
Garmin Varia UT800 / Autopodesivo prednje svetlo za bezbednu vožnju

Varia UT800 može da se koristi kao standardno prednje svetlo sa pet različitih režima rada nudeći obrnuti odnos osvetljenosti/života baterije, do jedan i po sat prilikom rada punim kapacitetom i do više sati rada sa nižim podešavanjima. Varia UT800 Urban edicija dolazi sa prednjim nosačem koji može da drži Edge kompjuter i niže ispod njega svetlo. Ova serija uključuje i dodatak za montiranje svetla na kacigu.

Proizvođač tvrdi da je svetlo vidljivo do jedne milje odnosno 1,6 kilometara udaljenosti prilikom rada na 800 lumena. Ovaj model je unapređena verzija UT500 koji je imao maksimalnu jačinu od 500 lumena. Novi, jači model ima ujedno i manji cilindar ali najveća i najbitnija razlika jeste interakcija svetla sa Garmin Edge kompjuterom što omogućava da Varia UT800 automatski podešava dužinu i jačinu svetlosti zavisno od brzine kretanja bicikla i promene svetlosnih uslova.

 

 

Izabela Horvat 

KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem