Tri Strane Kopaonika / Po četvrti put ovog leta

Kao i prethodnih godina i ovog leta od 28. do 30. jula ljubitelje biciklizma i prirode očekuje MTB trka na Kopaniku. U toku trodnevnog događaja učesnici će moći da voze mali, srednji, veliki maraton ili trku parova.
Ponedeljak, 3. jul 2017
Tri Strane Kopaonika / Po četvrti put ovog leta

Maraton “Tri strane Kopaonika” koji je dobio svoj naziv prema stranama planine Kopaonik koje obilazi (strane ka opštini Raška, opštini Brus i prema Jošaničkoj banji) postaje jedan od najznačajnih događaja u zemlji i okuplja veliki broj profesionalnih i rekreativnih biciklista koji će shodno svojim mogućnostima i sposobnostima moći da izaberu trku ili da učestvuju u tipskoj trci u parovima. Ove godine takmičenje se održava po četvrti put i online prijave za njega su već otvorene.

Četvrto okupljanje sportista na Kopaoniku zakazano je za petak, 28. jul, kada će učesnici i posetioci biti u prilici da posete otvoreni EXPO sajam opreme iz sveta bicikizma i sportova u prirodi koji će se održati u krugu turističkog kompleksa „Konaci“. Za subotu, 29. jula, zakazana je „Eliminator race“, revijalna trka sa preprekama, koja će biti održana na atraktivnoj lokaciji u Dolini sportova i koja će ujedno biti uvertira za maratonski događaj. Za popodnevne časove zakazan i „Pasta party“ koji će okupiti sve učesnike maratona. Start maratona „Tri strane Kopaonika“ zakazan je za nedelju, 30. jula u 10 časova kada će učesnici malog, srednjeg i velikog maratona ali i trke parova krenuti u osvajanje Kopaonika. 

Mali maraton je dug između 22 i 30 kilometara zavisno od strane koja se izabere, a visinska razlika varira između 600 – 850 metara. Srednje staze su duge između 45 i 55 kilometara sa visinskom razlikom između 1500 i 2200 metara. Veliki maraton kao najduža i najzahtevnija staza i dug je između 64 i 75 kilometara sa visinskom razlikom od 2000 do 3000 metara. Trka parova duga je između 22 i 30 kilometara i organizovana je tako da dva učesnika jednog tima voze jedan uz drugog sa ne više od dva minuta razmaka među sobom na kontrolnim punktovima. Timovi mogu biti mešoviti ali i čisto muški odnosno ženski. 

Prošlogodišnje izdanje maratona „Tri strane Kopaonika“ u organizaciji sportskog udruženja „Na sve strane“ iz Beograda, okupilo je preko 250 biciklista iz sedam zemalja, a prijave za ovogodišnju avanturu na dva točka već su pristigle iz Grčke, Makedonije, Bosne i Hercegovine i iz svih delova Srbije. Prijave za četvrtu po redu biciklističku trku “Tri strane Kopaonika” su otvorene, vrše se online preko sajta www.tristranekopaonika.rs i otvorene su do 24.07.2017. godine. Organizatori napominju da prijave na dan trke neće biti moguće.

Najava trke | Galerija Tri Strane Kopaonika 2016

 

Tri strane kopaonika 2016

Tri strane kopaonika

tri strane kopaonika

Izabela Horvat

KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem