Održana prva etapa Salkano MTB Kupa u Novom Sadu

Jovana Crnogorac kolo povela na Salkano MTB kupu - Vojvodina (UCI S2).
Petak, 27. mart 2015
Održana prva etapa Salkano MTB Kupa u Novom Sadu
Jovana Crnogorac povela je na međunarodnoj etapnoj trci UCI S2 kategorije Salkano MTB kup –Vojvodina posle uvodnog hronometra dužine 3,7 kilometara voženog na trasi Manastir Beočin – Brankovac. Biciklistkinja kontinentalne ekipe Salkano Kapadokija ostvarila je minut bolje vreme od Ukrajinke Jane Belomojne (Superior – Brentjens). Naša Jelena Erić (Metalac Kvik) zauzela je treće mesto pri zaostatku od 2:31 minuta. Ivana Kostić (SMF tim) bila je šesta (+4,15).
 
U konkurenciji muškaraca u generalnom poretku prvi je Poljak Adrian Brzozka (JBG – 2). Najbolji predstavnik Srbije je Aleksandar Roman tek na 29. mestu u od 50 takmičara. Vozač Partizana zaostaje 1,45 minuta. 
 
Bodovi u obe konkurencije osvaja najboljih 21. Ukupnom pobedniku sleduje 80 poena. 
 
Veliku priliku, pre svega ženski deo reprezentacije u planinskom biciklizmu, za nove kvalifikacione bodove za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru imaće na domaćem terenu.
 
Druga etapa vozi se 15 kilometara oko Popovice, preko Kraljeve stolice, Zmajevca, Starih Ledinaca i Popovičkog jezera. Poslednja je u Novom Sadu na keju kod studentskih domova na Limanu 3 u nedelju.
Izvor: M.Ti.
KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem