Jovani Crnogorac podijum u trećoj etapi MTB trke u Maleziji

Neverovatno težak dan na MTB trci u Maleziji Jovana je krunisala podijumom.
Petak, 17. oktobar 2014
Jovani Crnogorac podijum u trećoj etapi MTB trke u Maleziji

Neverovatno težak dan na „Međunarodnom MTB izazovu na ostrvu Langkavi“ (UCI S2) Jovana Crnogorac krunisala je podijumom. Naša predstavnica koja nadmetanje u Maleziji vozi u dresu kontinentalne Salkano – Alanja ekipe treću etapu, dugu 57 kilometara, zaključila je na trećoj poziciji.

U prvom krugu Jovana je za vodećom trojkom imala zaostatak od svega 30 sekundi. Posle prve zone u kojoj se dodaju hrana i osveženje, Italijanka Eva Lehner osamila se na vodećoj poziciji. U tom trenutku liderka trke Blaža Klemenčič imala je kvar, što ju je i koštalo prvog mesta u generalnom poretku. Jovana se vozila sa Tanjom Žakelj, a u pojedinim trenucima Slovenka je gubila korak za našom biciklistkinjom. Na kraju treća, Crnogorčeva je ipak mogla da bude više nego zadovoljna rezultatom u danu koji su obeležile ogromne vrućine i vlažnost vazduha. Ostala je šesta u generalnom plasmanu.

- Kad smo videli kakva je konkurencija na ovogodišnjoj trci, složili smo se da bi podijum na nekoj etapi bio fantastičan uspeh u sezoni. Posle tri maratona u nogama, pred takmičarkama je još vrlo težak olimpijski kros – kantri. Vozi se pet krugova od 4,6 kilometara sa tri jaka brda – istakao je Nemanja Vajs, MTB selektor i Jovanin trener.

Izvor: BSS
KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem