Jovana Crnogorac startovala u Maleziji na poslednjem nadmetanju sezone

Jovana Crnogorac starovala je poslednje nadmetanje sezone trkom u Maleziji.
Utorak, 14. oktobar 2014
Jovana Crnogorac startovala u Maleziji na poslednjem nadmetanju sezone

Jovana Crnogorac starovala je poslednje nadmetanje sezone. U prologu etapne trke S2 kategorije „Međunarodni MTB izazov na ostrvu Langkavi“ u Maleziji, naša najbolja predstavnica u planinskom biciklizmu koja vozi za kontinentalnu ekipu Salkano - Alanja zauzela je peto mesto.

Trasu dugu 2,4 kilometara najbrže je prešla Italijanka Eva Lekner u vremenu 5:32,80 minuta. Crnogorčeva je bila 18 sekundi sporija. Izuzetno jaku konkurenciju u kategoriji dama elita potvrđuje drugo mesto Slovenke Blaže Klemenčič, sedme ne UCI svetskoj rang listi, i treća pozicija Natali Šniter (Kolnago Sudtirol), nekadašnje evropske šampionke.

Sledi najduža od pet etapa, 65 kilometara oko čitavog ostrva Langkavi. Uslove komplikuje kiša koja često prati nadmetanje u Maleziji.

- Jovana ima iskustva od prošle godine. Biće pakleno teško voziti po blatu, ali sad makar zna kako da sama pravi taktiku unutar etape i tokom čitave trke. Posle tri dugačka i teška maratona dolazi klasičan kros – kantri. Nadamo se najboljem, da ćemo sezonu zaključiti sa novim bodovima za svetsku i olimpijsku listu. Zahvalni smo Olimpijskom komitetu Srbije koji nas podržava na putu da u Riju izborimo prvo učešće u planinskom biciklizmu – komentarisao je Nemanja Vajs, MTB selektor i Jovanin trener.

Izvor: BSS
KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem