Održana II etapa Salkano MTB Kupa - Jovana i dalje u vođstvu

Jovani Crnogorac i druga etapa Salkano MTB Kupa (UCI S2)
Subota, 28. mart 2015
Održana II etapa Salkano MTB Kupa - Jovana i dalje u vođstvu

Jovana Crnogorac (Salkano Kapadokia) potvrdila je vodeće mesto na drugoj etapi Salkano MTB Kupa – Vojvodina (UCI S2) voženoj 15 kilometara oko Popovice. Naša najbolja predstavnica u planinskom biciklizmu bila je 2,49 minuta brža od Ukrajinke Jane Belomojne (Superior – Brentjens). Ruskinja Ana Konovalova (Format – Udmurtia) upotpunila je etapno postolje (+5,31), dok je Jelena Erić (Metalac Kvik) zauzela četvrto mesto (+5,31).

U generalnom poretku Jovana ima prednost od 3,49 minuta spram Belomojne i na idealnom je putu da na poslednjoj etapi u Novom Sadu, na kojoj se vozi kros kantri na kratkoj stazi, overi konačan trijumf i upiše novih, maksimalnih 80 bodova za UCI svetsku rang listu i olimpijsku kvalifikaciju. U poenima će, ukoliko završe nadmetanje, biti i ostale predstavnice Srbije na trci Erićeva, Ivana Kostić (SMF) i Jovana Vuković (Progresiv).

U muškoj konkurenciji etapa je pripala Nemcu Markusu Baueru (Kreidler Verkstim). Najbolji iz Srbije bio je Aleksandar Roman (Partizan), ali tek na 35. mestu (+9,04). U generalnom vodi Poljak Adrian Brzozka (JBG – 2 Profesional MTB Tim). Roman je 34 (+10,32).

Izvor: M.Ti.
KOMENTARI
  • Ciklo

    Nikola J. (Ciklo)

    28. mar 2015 17:30h

    Bravo

Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem