Održana III etapa Salkano MTB Kupa - Trijumf Jovane Crnogorac

Trijumf Jovane Crnogorac na MTB Salkano kupu, Aleksandar Roman najbolje plasirani u konkurenciji muškaraca.
Ponedeljak, 30. mart 2015
Održana III etapa Salkano MTB Kupa - Trijumf Jovane Crnogorac

I poslednja, treća etapa Salkano MTB kupa - Vojvodina (UCI S2) u kojoj je vožen kros – kantri na kratkoj stazi (5x1500m +800m) u Novom Sadu, pripala je Jovani Crnogorac (Salkano Kapadokia). Time je najbolja srpska predstavnica u planinskom biciklizmu overila i ubedljivu konačnu pobedu, vrednu velikih 80 bodova za UCI svetsku i olimpijsku rang listu.

Crnogorčeva je etapu završila 21 sekundu ispred Ukrajinke Jane Belomojne (Superior – Brentjens), odnosno 38 sekundi pre Ruskinje Ane Konovalova (Format – Udmurtia). Jelena Erić (Metalac Kvik) bila je četvrta (+0,41). Isti je redosled i u generalnom poretku, samo je razlika u odnosu na Belomojnu 4,10, a spram Konovalove 9,11 minuta.

Kao četvrta Erićeva je uzela 55 bodova. Ivana Kostić (SMF) bila je konačno šesta (+31,07) i upisala 45 poena. Devetoplasirana Jovana Vuković (Progresiv) osvojila je 30 bodova.

U konkurenciji muškaraca na etapi (11x1500m +800m) slavio je Nemac Georg Eger (Leksver). Aleksandar Roman (Partizan) kao najbolji predstavnik Srbije bio je 36 (+4,37). Ukupni pobednik je Poljak Adrian Brzozka (JBG – 2 Profesional). Roman je 34 pri kašnjenju od 15 minuta.

Rezultati

Izvor: M.Ti.
KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem