Jovana i Ane zadržale prvu poziciju sa 40 minuta prednosti

Jovana Crnogorac i Ane Terpstra i drugu etapu završile kao prvi ženski tim.
Subota, 20. septembar 2014
Jovana i Ane zadržale prvu poziciju sa 40 minuta prednosti

Jovana Crnogorac i Ane Terpstra koje kao tim voze ekipnu MTB trku Izrael Epik 2014 uspele su da sačuvaju majice vodećih i da kao najbolje drugi put za redom prođu kroz cilj.

Druga etapa u dužini od 98 kilometara i 2800m uspona bila je mnogo zahtevnija od jučerašnje, prve etape. Stomačni problemi koji su ekipi zadavali poteškoće na prvoj etapi na svu sreću danas su izostali. Zbog velikih vrućina start je pomeren za jutarnjih 06:30h pa je tako i buđenje usledilo pre izlaska sunca. 

- Od starta su krenule svoj tempo, ostavivši iza sebe dosta muških ekipa, te su na prvoj "fid zoni" bile prve u kategoriji a ukupno devete sa 8:30 minuta prednosti na drugoplasiranu žensku ekipu. Poslednjih 20 kilometara bili su pakleni, sa dugim usponom i bez hlada, stvarajući poteškoće mnogim timovima. Na cilju smo imali oko 30 minuta prednosti što nam pred sutrašnju, poslednju etapu, daje prednost od oko 40 minuta. Kod muškaraca je razlika takođe velika, jer ovo je timska trka i ukoliko jedan biciklista posustane ceo tim gubi - istakao je Nemanja Vajs, MTB selektor Srbije.

Sutra sledi poslednja etapa a pobeda bi takmičarkama donela po 80 bodova za UCI rang listu.

 

 

KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem