Jovana Crnogorac i Ane Terpstra zajednički rad krunisale pobedom

Jovana Crnogorac i Ane Terpstra nisu imale problema da trijumfalno zaključe nadmetanje.
Nedelja, 21. septembar 2014
Jovana Crnogorac i Ane Terpstra zajednički rad krunisale pobedom

Pošto su pretposlednjeg dana značajno uvećale prednost na timskoj etapnoj trci u planinskom biciklizmu Epik Izrael (UCI, S2), Jovana Crnogorac i Ane Terpstra nisu imale problema da trijumfalno zaključe nadmetanje.

Naša šampionka u mauntin bajku i Holanđanka osvojile su po 80 bodova za UCI svetsku rang listu. Poeni su pre svega važni iz perspektive eventualnog obezbeđivanja plasmana na Olimpijske igre u Rio 2016, prvog za Srbiju ikad, ali i borbe Crnogorčeve da godinu završi u prvih 20 biciklistkinja u planetarnom poretku.

Poslednja etapa megdana u Izraelu vožena je 96 kilometara. Po stanovištu organizatora bila je i najzanimljivija od tri dela, mešajući kako zadovoljstvo vožnje na dva točka, tako i muku i bol epske bitke na trci planinskog biciklizma. Jovana i njena timska saradnica odolele su i poslednjem izazovu za najviši stepenik pobedničkog postolja, objedinivši pobede na svim etapama i konačan trijumf.

Crnogorčeva, peta biciklistkinja planete u kategoriji do 23 godine, želela je da učestvuje na ovoj trci od početka godine, ali nije imala pravog timskog saborca. Saradnja sa Terpstrom dogovorena je tokom svetskog šampionata u Norveškoj.

 

 

 

Izvor: BSS
KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem