Uspeh naših biciklistikinja u Grčkoj (UCI C2)

Duplo slavlje Jovane Crnogorac, Kostićeva peta u dve trke.
Četvrtak, 2. oktobar 2014
Uspeh naših biciklistikinja u Grčkoj (UCI C2)

Jovana Crnogorac trijumfovala je na dve trke C2 kategorije Međunarodne biciklističke federacije (UCI) u kros – kantri olimpijskoj disciplini, održanoj na ostrvu Salamina u Grčkoj. Naša najbolja predstavnica u planinskom biciklizmu upisala je maksimalnih 60 poena za UCI svetsku rang listu. Ivana Kostić uspela je da se izbori za petu poziciju i novih deset bodova.

Napori ženske reprezentacije idu u smeru kvalifikacija na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016, s obzirom da je sakupljanje bodova počelo od ove sezone. Prema preseku od 26 avgusta, Srbija je bila 21, a potrebno je da bude u 18 nacija. Crnogorčeva se bori i da 2014. završi u prvih 20 na planetarnoj rang listi. Poslednje zbiranje bodova smestilo ju je na 24. mesto.

 - Jovana je od starta išla dobrim tempom i posle prvog kruga imala oko minuta prednosti. Kontrolisala je nadmetanje i nije se preterano iscrpljivala kako bi sačuvala snagu za sledeću trku. Ivana se borila između pete i sedme pozicije, a na krau je ostavila dve Grkinje iza sebe. Kostićeva će u Grčkoj završiti sezonu na međunarodnom nivou, a pred Jovanom je put u Maleziju gde na etapnoj trci brani bodove od prošle godine – komentarisao je selektor MTB reprezentacije Nemanja Vajs.

I na drugoj trci UCI C2 kategorije Jovana Crnogorac je trijumfovala, dok je Ivana Kostić zauzela peto mesto.

Srbija je, tako, vikend zaključila sa ukupno 80 bodova za plasman nacija. Jovana je ugrabila dva puta po 30, a Ivana po deset poena.

Crnogorčevoj je ovo deveta pobeda u sezoni. Prema zbiru s kraja avgusta naša najbolja predstavnica zauzimala je 24. mesto na UCI svetskoj rang listi sa 930 poena. Ubedljivo je prva Jolanda Nef iz Švajcarske sa 2537 bodova.

- Rutinski je povela i kontrolisala trku da završetka. Ivana je imala da se bori između petog i osmog mesta, ali je na kraju zauzela najbolje od mogućeg. Privodimo sezonu kraju. Pred Jovanom je još etapna trka u Maleziji gde brani 22 boda od prošle godine – istakao je Nemanja Vajs, selektor MTB reprezentacije.

Izvor: BSS
KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem