Bojan Đurđić treći u Turskoj

Bojan đurđić osvojio je treće mesto a Ivana Kostić peto na C2 trci u turskom Batmanu.
Ponedeljak, 26. maj 2014
Bojan Đurđić treći u Turskoj
Najbolji srpski predstavnik u planinskom biciklizmu Bojan Đurđić zauzeo je treće mesto na trci u UCI C2 kategorije održanoj u turskom Batmanu. Naš vozač takmičio se u dresu kontinentalne ekipe Salkano – Alanja, kao i Ivana Kostić koja je u ženskoj konkurenciji bila peta. 
 
Kod seniora slavio je domaći biciklista Abdulkadir Keledži, dok je drugi bio Iranac Faraz Šokri. Đurđić je najnižim stepenikom postolja upisao novih 15 bodova za UCI svetsku rang listu u kros – kantri olimpijskoj disciplini. U trci dama podijum su kompletno zaposele Turkinje, a trijumfovala je Esra Kurkdžu. Kao peta Kostićeva je dodala 10 bodova za rang listu.
 
- Kasno su stigli u hotel i nisu imali ni Ivana ni Bojan vremena da probaju krug na stazi pre trke. Đurđić je imao šansu da pobedi, ali je vozio skroz po nepoznatom. Zadovoljan sam jer su osvojili bodove na početku olimpijskog ciklusa. Važno je i da im je ekipa omogućila da imaju program ove nedelje – komentarisao je selektor MTB reprezentacije Nemanja Vajs.
 
Reprezentacija sa selektorom u sastavu juniori Jelena Erić, Milica Rakić i Aleksandar Roman, kao i seniorka Jovana Crnogorac kao član Salkano – Alanja tima, učestvovali su na Svetskom kupu u Češkoj. Sledeća stanica im je nemački Albštad predstojećeg vikenda. 
KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem