MTB vikend na Divčibarama / 26 - 28. maj 2017

Sezona trka i takmičenja je uveliko počela, a 28. maja na Divčibarama profesionalci kao i rekreativci imaće priliku da se okušaju na novom MTB maratonu. Predstavljamo vam Black Peak MTB maraton.
Nedelja, 23. april 2017
MTB vikend na Divčibarama / 26 - 28. maj 2017

Za sve koji vole prirodu, a biciklizam još više, imamo sjajne vesti. Ris Cycling tim iz Novog Sada je posle uspešno organizovanih kratkih trka olimpijskog formata na Fruškoj gori odlučio da preuzme stvar u svoje točkove i doda jedno još jedno takmičarsko dešavanje srpskoj biciklističkoj sceni.

“Maraton omasovljuje sport, u njemu mogu da učestvuju svi, a pošto svako vozi svoju trku, svako je i pobednik za sebe jer je savladao stazu.” – Boris Popović, Ris Cycling.

Black Peak MTB maraton se održava poslednjeg vikenda u maju, a glavna trka zakazana je za nedelju 28. maja u 10 sati. Trci će prethoditi kros kantri eliminator trka (XCE) koja će se održati dan ranije. Organizator maratona i vođa tima Ris cycling Boris Popović rekao je da je u prvih nedelju dana potvrđeno oko 30 učesnika ali i da do samog maratona očekuje do 200 prijava.

“Učesnici su većinom iz Srbije ali imamo prijavljenih (takmičara) i iz Makedonije, Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine.”

Maraton čine tri staze - Fun Peak (32km), Sport Peak (55km) i Black Peak (82km). Sve tri su spoj pešačkih, šumskih i drumskih deonica. Popović naglašava da je Black Peak ipak najzahtevnija.

“Sport i Black peak dele stazu, posle 55. kilometra se razdvajaju i učesnici Black-a nastavljaju dalje do uspona nakon čega ih očekuje izuzetno tehnički težak spust. Nadmorska visina spusta se smanjuje od 1000 do 500 metara u roku od samo 2 kilometra.”

Sve staze predstavljaju pravo uživanje za učesnike jer je planina Maljen jedna od najlepših i najpogodnijih za ovu vrstu sporta i rekreacije, a organizatori su u saradnji sa Divčibare Ski Resortom učinili sve da za bicikliste obezbede pravi doživljaj koji je fizički zahtevan ali i bezbedan za sve. 

Prijave su otvorene sve do dana trke, a više o tome kao i o samom događaju možete pronaći na Black Peak MTB maraton.

 

MTB Divcibare maraton / Staze

KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem