Erićeva šesta, Roman deseti na MTB XCE trci na Olimpijskim igrama mladih u Nankingu

Sa Olmpijskih igara mladih u kineskom Nankingu.
Utorak, 19. avgust 2014
Erićeva šesta, Roman deseti na MTB XCE trci na Olimpijskim igrama mladih u Nankingu

Biciklisti Srbije solidno su počeli nadmetanje na Olimpijskim igrama mladih u Nankingu. Po završetku kros – kantri eliminatora, discipline planinskog biciklizma, Jelena Erić zauzela je šesto, a Aleksandar Roman deseto mesto u konkurenciji od po trideset takmičara.

Kraljevčanka je u kvalifikacijama po vremenu bila četvrta. Nije uspela da se plasira i veliko finale u kome su se borile četiri biciklistkinje, a slavila je Čehinja Barbora Prudkova. Erićeva je u takozvanom malom finalu bila druga iza Italijanke Sofije Begin...

- Sa istom Italijankom se trkala i u polufinalu od starta do cilja, što su iskoristile Dankinja i Estonka. Da su samo malo bolje taktizirale plasirale bi se u finale sasvim zasluženo. Snagu su imale – objasnio je selektor MTB reprezentacije Nemanja Vajs.

Jelena je za srpski ženski tim donela prvih 30 poena, što znači šestu poziciju. Pobednici je sledovalo sto bodova. Roman je u kvalifikacijama bio 11, a stao je u četvrtfinalu. Kao deseti, za srpski muški tim upisao je prvih deset poena.

- Moram da pohvalim Aleksandra zato što je pametno i dobro vozio. Konačno da i njega vidimo u pravoj formi – istakao je Vajs.

Izvor: BSS
KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem