Održan Kozarski maraton 2015

Održan je četvrti po redu Kozarski MTB maraton
Sreda, 23. septembar 2015
Održan Kozarski maraton 2015

U nedelju, 20.septembra, na teritoriji Nacionalnog parka „Kozara“, u organizaciji Biciklističkog kluba Austronet-procycling iz Prijedora, održan je četvrti po redu Kozarski MTB maraton. Utisci nedelje su sigurno loše vreme, hladnoća i kiša, međutim biciklisti su se hrabro odbranili od ovih neugodnih uslova i radili ono što najbolje znaju, uživali u brdskom biciklizmu i lepotama Kozare. Ovogodišnje izdanje maratona pratila je potpuna izmena dve takmičarske staze, što je dalo potpuno novu dimenziju čitavom događaju. Veliki maraton u iznosu od 71km, sa preko 2800 metara visinske razlike i mali maraton od 49km sa 2280 metara visinske razlike. I pored nestabilnih vremenskih uslova na maratonu je učestvovalo preko 70 biciklista, iz BiH, Hrvatske i Srbije, među kojima i nekoliko eminentnih biciklista koji se takmiče na svetskom nivou. 

Pobednik velikog maratona je bio Filip Turk, vozač BGK Šišmiš iz Samobora, drugo mesto je osvojio Milo Pilski, vozač BK Tuškanac iz Zagreba, dok je treće mesto zauzeo Aleksa Crnčević, član BK Summit iz Banja Luke. Plasman malog maratona, prvo mesto je osvojio Muhamed Liha, član BK Bihać iz Bihaća, drugo mesto je zauzeo Matej Žgalin, član BK Tuškanac iz Zagreba, dok je treće mesto pripalo Amoru Mašiću članu BK Austronet-procycling. U kategoriji dama, koje su vozile veliki maraton, prvo mesto je osvojila Paola Vrdoljak, članica BK Ciklus iz Zagreba, dok se na drugom mestu našla njena klubska koleginica Mirjana Kolać, treće mesto je ostalo slobodno, zbog odustajanja nekoliko devojaka.

IV Kozarski maraton je ujedno bio i prvenstvo Bosne i Hercegovine u kategoriji maraton (XCM) pod ingerencijom UCI federacije, odnosno svetske biciklističke organizacije, gde je ovaj maraton svrstan u kategoriju C3, što predstavlja veliko priznanje u svetu biciklizma, ali i obavezu da se organizacija podigne na viši nivo. Po rečima organizatora sva organizaciona iskušenja su ispunjena i sa uspehom privedena kraju još jedna biciklistička manifestacija.

Izvor: Austronet - Procycling
KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem