Jump to content

Fotografije

bokaco7 [MTB] Capriolo Anolis

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
216 odgovora na ovu temu

#61 bokaco7

bokaco7
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 233 posts

Postavljeno 21 October 2009 - 12:16 PM

@darkman
Sediste jeste malko oboreno ka dole, tako mi odgovara za pozadinu :) Probao razne polozaje i ovaj je najbolji. Mada, stvarno malo cudno izgleda. Stos je sto je sedlo dosta mekano u zadnjem delu, pa kad sednem to utone i dodje valjda vodoravno. Bem li ga. :)

Fala na komplimenti za bajk! Ja ponosan! :) 8)

@pri3rak
Hvala na informacijama, veceras se bacam na podesavanje!
Mislim da mi je neko spomenuo to za gumicu al nisam tad skapirao, he he.
Inace ovo za poplock, imao sam prilike da pricam sa vlasnicima dart3 i judy4 viljuski i oni su imali isto hod od nekih pola cm, bukvalno od dana kupovine. ( naleteo sam slucajno na decka na ulici, i rekao, cek da te preupitam par stvari :) , on mi je i pokazao kako funkcionise poplock) Juce sam gledao Rockshoxov manual pdf file za dart3 i isto pise a ima i grafikon da mora biti lufta. Ruku na srve, mogao bih pritegnuti jos malo sajlu,cini mi se da ima lufta, pa cu videti sta ce da bude. Mada, kada sednem na bicikl nema lufta uopste, moja tezina ga dodatno skroz zalkjuca.- valjda si mislio da nema lufta kad sednes na bike.
U svakom slucaju, nema veze, ja zadovoljan, sustina je da je meni ovoliko smanjenje hoda dovoljno, a ako amort cak ima i falinku, nemam snage da se cimam vise, radi mi posao i ovako....

Znam da za menjac vazi koliko para toliko muzike, onda, reci mi sta od srama da stavim napred?

Evo i slicica!

Attached Thumbnails

• ClipBoard-1.jpg

• 0
B)

#62 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4578 posts

Postavljeno 21 October 2009 - 12:59 PM

Mislim da su u nizoj klasi Shimanovi prednji menjaci bolji. Zasto ne pogledas npr. Deore FD-M531, dual pull menjac, 1160 din. na rasprodaji? A bio je 2112 din.
  • 0

#63 bokaco7

bokaco7
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 233 posts

Postavljeno 29 October 2009 - 09:03 AM

Gde ima taj menjac, capriolo ili planet? Ulete mi nekih hiljadu din, pa reko da uzmem! :)
  • 0
B)

#64 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • 4578 posts

Postavljeno 29 October 2009 - 12:09 PM

Šifra artikla: KFDM531M6
Naziv artikla: MENJAČ PREDNJI FD-M531 31.8 D
J. mere: kom
Pakovanje: 1
MP cena: 1.160,00

U Planetu...ali, u Novom Sadu. ](*,) #-o
  • 0

#65 mouse

mouse
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 420 posts
  • LocationNiš

Postavljeno 29 October 2009 - 02:25 PM

Nema veze, zamoliš ove u Planetu da poruče iz druge prodavnice, i najčešće izlaze u susret. Stigne deo (menjač) za par dana, oni te pozovu, i montiraj i cepaj! Takvo je barem moje iskustvo...
  • 0

#66 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 29 October 2009 - 05:40 PM

Sad imaju neku granicu u ceni ispod koje ne idu.Koliko ta granica iznosi ne znam :)
  • 0
Postavljena slika

#67 mixitron

mixitron
  • Members
  • 5805 posts
  • Bajk:Moj, moj

Postavljeno 29 October 2009 - 11:44 PM

X-5 je odličan prednji menjač. Kod mene je sad i na trekeru i na MTB.
  • 0

#68 bokaco7

bokaco7
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 233 posts

Postavljeno 30 October 2009 - 08:35 AM

Hvala na pomoci.
Uzet je Shimano Deore LX FD-M571 u veoma ocuvanom stanju. Ispostavilo se da je covek od kog sam uzeo menjac Hari, jedan od moderatora, i ovom prilikom ga javno pozdravljam, nadam se da se nece ljutiti.

Sad sam verovatno jedan od retkih ili jedini ovde koji fura prednji menjac jace klase nego zadnji. :)
Al sta ces.... :mrgreen:

Ipak, sto bi Druzila iz Crnog gruje rekla, ima jedna zackoljica: Nema sanse da razdvojim stari menjac da bih izvukao lanac iz njega. Kod lx se lepo odsrafi, al ovde kao da je zavareno. Ima li neko resenje?

I jos jedno malo pitanjce, jer ovaj moj zadnji sram 3.0 u klasi xt ili xtr? :mrgreen:
Cisto da znam?

Puno pozdrava
  • 0
B)

#69 Grux

Grux
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 344 posts
  • LocationLeskovac + DST

Postavljeno 30 October 2009 - 09:47 AM

Sad sam verovatno jedan od retkih ili jedini ovde koji fura prednji menjac jace klase nego zadnji. :)

Nisi jedini! :)
Ja imam xt napred a altus nazad. :P
Ali to je zato što mi uleteo taj xt nenormalno jeftino, ali menjaće se i ovo pozadi zajedno sa mnogo toga.
  • 0

#70 mixitron

mixitron
  • Members
  • 5805 posts
  • Bajk:Moj, moj

Postavljeno 30 October 2009 - 09:59 AM

Kod lx se lepo odsrafi, al ovde kao da je zavareno. Ima li neko resenje?

I jos jedno malo pitanjce, jer ovaj moj zadnji sram 3.0 u klasi xt ili xtr?

Nemaš valjda menjač na kuku? Daj fotku. Ako ima gde da se odšrafi a neće da spadne, kuckaj ga malo gumenim čekićem.

Za SRAM 3 imam informaciju da veoma dobro radi posao ali da zbog materijala nije baš otporan na interakciju s okolinom čvrstog karaktera.
  • 0

#71 bokaco7

bokaco7
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 233 posts

Postavljeno 30 October 2009 - 11:47 AM

Ne znam to za kuku, slikacu ga veceras, mada internet mi trenutno kuci ne radi, pa ne znam da li cu moci preko vikenda da okacim. Tamo gde ide onaj sraf ovde stoji samo rupa, nema srafa, ali opet nema sanse da razdvojim metalni obruc i da ga skinem sa lanca. Na menacu pise i da je down pull i top pull. pricvrscivao se na ram skroz dole, nekih 7-8cm nize nego ovaj lx.

Evo sad sam nasao tacan model c-051
Slika:

Attached Thumbnails

• 191661.jpg

• 0
B)

#72 bokaco7

bokaco7
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 233 posts

Postavljeno 31 October 2009 - 05:48 PM

Sredjeno, morao sam raskovati lanac, skinuti menjac i vratiti ponovo. tananana! :)
Sve radi!
  • 0
B)

#73 bokaco7

bokaco7
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 233 posts

Postavljeno 02 November 2009 - 12:01 PM

Evo za kraj kako izgleda bajkic,, ove godine nista vise necu sredjivati, ide hladno vreme....
Ali smaracu vas ovde na forumu za jos sto-sta... :mrgreen:
Puno pozdrava

Attached Thumbnails

• 31102009079.jpg

• 0
B)

#74 Darkman

Darkman
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1333 posts
  • LocationBeograd, NBG

Postavljeno 02 November 2009 - 03:29 PM

Sredjeno, morao sam raskovati lanac, skinuti menjac i vratiti ponovo. tananana! :)
Sve radi!

Sledeca investicija - SRAM lanac sa power linkom, da ne bude "raskovavanja" u buducnosti ;)
  • 0
22km u 2012 :P Cilj: diploma :D Do kraja: diplomski...
256km u 2011.
1592km u 2010.
1987km u 2009.

#75 bokaco7

bokaco7
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 233 posts

Postavljeno 27 January 2010 - 09:50 AM

Evo ja da se malo javim posle sto godina!

Ono sto ce vas razocarati postovani forumasi je sto se moj apgrejd polako primice kraju, bar za sledecih godinu-dve. Razmisljao sam neko vreme i dosao do sledeceg zakljucka: investicija u nove obruce, diskove, kasetu, lanac i menjace, jednostavno nije realna uzimajuci u obzir moj nacin voznje bajka. Juce sam prelomio i kupio AVID SD7+FR7+sajle itd... za 40e. (mislim da sam dobro prosao jer su novi) Lupao sam glavu i na kraju mi je nekoliko ljudi potvrdilo da ovi v brejkovi na suvom ne koce znatno losije od diskova tipa bb5 ili neke simano varijante ( jer skuplje ipak ne bih mogao da prisutim).... A iskreno, i laksi su, i laksi za montazu, ja cu ih bez poblema namestiti :)
Kad sve bude gotovo, a nadam se da ce biti ovih dana, kacim sliku kako to sve izgleda. I mene boli malo dusa sto nisam doterao moj san do kraja, ali u Obrenovcu i okolini nema postenog majstora za bicikle koji bi mi montirao diskove i sl...

Ono sto ce 2011 biti menjano je sigurno lanac i stavicu kasetu. Pa kako bude sta crkavalo, onda ce biti i menjano. :)

E sad, mozda ce neko reci da sam idijot ali zamolicu vas nesto i pitati par pitanja.
1) Ako bilo ko od vas prolazi kroz obrenovac, ili ima nekog rodjaka i sl...kome dolazi u goste, vodicu ga na pice ili platiti naravno da mi nasteluje menjace, za vas majstore ne verujem da je to vise od 10min posla. Ako postoji takva dobra dusa neka mi baci broj moba na mejl [email protected] pa cu ga ja zvati. Unapred zahvaljujem. Ja nekako i namestim da mi radi vecina brzina, ali kad sednem na bicikl, i krenem da menjam brzine skoro da ni jedna ne radi :(

2) Kako da odrzavam ovaj dart3? Sta se preporucuje?

3) Koje sediste se pokazalo dobro za manje novaca? Lik koji vozi bicikl sa sedistem kao mojim tvrdi da je ono dobro ako se kupe biciklisticke gace. Ima li svhe kupovati ih ako se oblace ispod sorca/trenerke ili ne? To mi je u stvari sledeca investicija :)

Puno pozdrava i hvala unapred!
  • 0
B)

#76 bokaco7

bokaco7
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 233 posts

Postavljeno 27 January 2010 - 09:51 AM

Evo ja da se malo javim posle sto godina!

Ono sto ce vas razocarati postovani forumasi je sto se moj apgrejd polako primice kraju, bar za sledecih godinu-dve. Razmisljao sam neko vreme i dosao do sledeceg zakljucka: investicija u nove obruce, diskove, kasetu, lanac i menjace, jednostavno nije realna uzimajuci u obzir moj nacin voznje bajka. Juce sam prelomio i kupio AVID SD7+FR7+sajle itd... za 40e. (mislim da sam dobro prosao jer su novi) Lupao sam glavu i na kraju mi je nekoliko ljudi potvrdilo da ovi v brejkovi na suvom ne koce znatno losije od diskova tipa bb5 ili neke simano varijante ( jer skuplje ipak ne bih mogao da prisutim).... A iskreno, i laksi su, i laksi za montazu, ja cu ih bez poblema namestiti :)
Kad sve bude gotovo, a nadam se da ce biti ovih dana, kacim sliku kako to sve izgleda. I mene boli malo dusa sto nisam doterao moj san do kraja, ali u Obrenovcu i okolini nema postenog majstora za bicikle koji bi mi montirao diskove i sl...

Ono sto ce 2011 biti menjano je sigurno lanac i stavicu kasetu. Pa kako bude sta crkavalo, onda ce biti i menjano. :)

E sad, mozda ce neko reci da sam idijot ali zamolicu vas nesto i pitati par pitanja.
1) Ako bilo ko od vas prolazi kroz obrenovac, ili ima nekog rodjaka i sl...kome dolazi u goste, vodicu ga na pice ili platiti naravno da mi nasteluje menjace, za vas majstore ne verujem da je to vise od 10min posla. Ako postoji takva dobra dusa neka mi baci broj moba na mejl [email protected] pa cu ga ja zvati. Unapred zahvaljujem. Ja nekako i namestim da mi radi vecina brzina, ali kad sednem na bicikl, i krenem da menjam brzine skoro da ni jedna ne radi :(

2) Kako da odrzavam ovaj dart3? Sta se preporucuje?

3) Koje sediste se pokazalo dobro za manje novaca? Lik koji vozi bicikl sa sedistem kao mojim tvrdi da je ono dobro ako se kupe biciklisticke gace. Ima li svhe kupovati ih ako se oblace ispod sorca/trenerke ili ne? To mi je u stvari sledeca investicija :)

Puno pozdrava i hvala unapred!
  • 0
B)

#77 Vorda

Vorda
  • Members
  • 4577 posts
  • LocationZrenjanin

Postavljeno 27 January 2010 - 10:06 AM

pozdrav drug,ja sam onaj lik sto je kupio amortizer od tebe :D .Ja mislim da ti je najlakse i najbrze da skines neki manual sa neta,ili cak da svratis u capriolo u beogradu i da ih pitas da ti daju uoputsvo koje se nalazi u pakovanju svakog sram menjaca,pa ces i sam nauciti to da radis.Inace je amortizer zavrsio u pancevo,zeni vise odgovara tvrda vilaPozdrav
  • 0
puno znoja,malo krvi

#78 bokaco7

bokaco7
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 233 posts

Postavljeno 27 January 2010 - 10:58 AM

Zdravo Davore! Lepo je cuti te posle par meseci, nadam se da je amortizer ipak lepo sluzio, iako je otisao kod drugog.... Ono sto sam se zakleo pre nekoliko meseci je da necu nista da imam sa kapriolom, znaci onu firmu treba zatvoriti pod hitno. Imao sam na njihovom forumu gadno prepucavanje, i na kraju sam digao ruke i bacio garanciju u djubre! Ono sto boli je to da nas kupce prave budalama, ugradjuju losije delove, za nulti servis nisu ni culi i tako dalje..... milion losih iskustava, i onda tu neka glupa snizenja cena... mislim bolje da formiraju normalne i konkurentne cene u pocetku... ma nebitno :) uvek se iznerviram kad pricam o njima...

Prednji menjac sam skoro menjao, stavio sam Shimano LX. U sustini ja znam teoretski kako se namesta i prednji i zadnji, skinuo sam manual, ali sam izgleda u praksi potpuno operisan za to. Verovatno je to bio i jedan od razloga zasto da batalim dalje budzenje bicikle. Znas i sam koliko sam se cimao i oko amortizera (kad budala nisam skinuo onaj prsten od soljice, hehe ), plus cimao se oko pinova za vbreake, evo sad samo da stavim ove Avidove kocnice sto sam uzeo, da podmazem lancanike i to je to. Samo kao sto sam rekao trebace mi pomoc oko menjaca. :) I ima da je vozim ovakvu dokle god bude radila, a onda cemo videti sta treba menjati. Puno pozdrava za tebe i jos jednom hvala sto si mi izasao u susret onda i dosta mi pomogao. Sve najbolje!
  • 0
B)

#79 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • 4578 posts

Postavljeno 27 January 2010 - 10:59 AM

Juce sam prelomio i kupio AVID SD7+FR7+sajle itd... za 40e. (mislim da sam dobro prosao jer su novi)

Uzeo si jednu od najboljih varijanti sto se tice v-brake kocnica. Mislim da ces biti jako zadovoljan. =D> =D>

Nije sramota da pitas bilo sta. Bolje da se obavestis na vreme, nego da ceprkas nesto, za*ebes stvar, a posle svakako moras opet da pitas. :wink:

1) Za pocetak, odgledaj ova 2 klipa, mozda ti se pojasne malo stvari oko menjaca.

prednji menjac -

zadnji menjac -

2) Posto je to osnovni model RS viljuski, dakle iz nize klase, bice dovoljno da svaki put pre voznje prebrises stapove odozdo ka gore. I mozes na svakih par voznji, da prsnes malo teflonskog spreja (ako imas), i obrises visak u istom smeru.

3) Za sediste tesko mozes dobiti konkretan savet. Svacije zadnjica je drugacija. :D A i navike su drugacije. Neko je navikao na laka i tvrda sedista...Neko pak voli meka, da je "direktorski" osecaj. 8) Ako kupis biciklisticke gace, imas vise sansi da ti bude udobnije, nego da kupujes razna sedista. Mozda ubodes ono pravo tek iz 5-og puta. #-o A i nece ti smetati ako ih nosis ispod sorca, ili trenerke.
  • 0

#80 bokaco7

bokaco7
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 233 posts

Postavljeno 27 January 2010 - 11:11 AM

Hvala stole!

Inace, amortizer nije vise Suntour, to sam ja prodao korisniku Vorda, a on sad nekom drugom clanu foruma, sto bi rekli mi ekonomisti, bitno je da kinta cirkulise :D

Sad imam Dart 3, pa za njega pitam, znam da unutra ima ulje. Kontam treba stapove podmazati svremena na vreme i sl? Savet za njega sam trazio!

Gde da uzmem biciklisticke, u pravu si , bolje da probam sa njima nego da se cimam sa sedistima, a ako bas ne bude htelo da radi kako valja :) onda cu sediste promeniti.
Pozdrav!
  • 0
B)

0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika