Jump to content

Fotografije

bokaco7 [MTB] Capriolo Anolis

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
216 odgovora na ovu temu

#101 gamzzy

gamzzy
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3667 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 06 February 2010 - 09:50 PM

kod mene je možda malo niže nego što treba, ali radi ko sat!

DSC00649.JPG

prvo postaviš da je na toj visini ili malo više i da je paralelan sa najvećom šajbnom. dalje je sve do štelovanja...
  • 0

#102 bokaco7

bokaco7
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 233 posts

Postavljeno 08 February 2010 - 08:26 AM

Izgleda da ovaj lx ima sire sine (ili kako da ih nazovem, izmedju kojih se nalazi lanac), nego onaj budjavi sis. Pa zbog toga nece da pomeri lanac kako treba. Ubijte me ako ovo kapiram. Jel ima neko slicna iskustva? Izgleda da ce morati leci nov pogon, ili da nov menjac... Nisam pametan.
Da li ce prednji sramov menjac bolje vrsiti posao sa truvativ pogonom on ovog mog shimana lx?
  • 0
B)

#103 Vorda

Vorda
  • Members
  • 4577 posts
  • LocationZrenjanin

Postavljeno 08 February 2010 - 09:00 AM

Druze sad sam uporedjivao tvoj i moj pogon i ustanovio da imaju iste sajbne,a posto ja imam isti problem sa deore prednjim menacem verujem da je mala verovatnoca da su oba menjaca losa,a kad sam stavio sajbne sa shimano pogona radi perfektno.Mislim da neces resiti problem ni sa jednim drugim menjacem,vec sa drugim pogonom,ili makar sajbnama. [-X,J....a,sve o trazi pare,ali kad hoces da sve sljaka besprekorno moras i da se otrosis.Ja dafinitivne kupujem sebi novi pogon,cim skupim kintu.Teraj tako a kad krene sezona.u planetbike imas shimano 442,super pogon za rekreativce ,negde oko 2500 dinara. n2:nowplaying
  • 0
puno znoja,malo krvi

#104 bokaco7

bokaco7
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 233 posts

Postavljeno 08 February 2010 - 10:18 AM

E hebi ga, sta da se radi druzi, verovatno cu i ja uzetio onda nov pogon, dzaba da mlatim slamu. Mada moram prvo da premerim jos jednom i ovaj deore i sis, da koristim sis ako ga bakuta nije bacila dok ne sakupim pare za nov pogon. Ti mi u svakom slucaju javi za kasetu... Puno pozdrava!
  • 0
B)

#105 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • 4578 posts

Postavljeno 08 February 2010 - 11:55 AM

Pre nego sto kupite pogon, oterajte u servis, ali kod nekog ko zna sta radi. Na Dorcolu se servis otvara u martu (kod Cureta). Ili ako navatete profu u Terano servisu. Ako oni ne mogu da ga podese, reci ce vam u cemu je problem, pa gde da bacite pare. :D
  • 0

#106 bokaco7

bokaco7
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 233 posts

Postavljeno 08 February 2010 - 12:13 PM

Eh, jos kad bi obojica mogli doci biciklom ili sa biciklom do bg-a bilo bi super, ne verujem da moze ni Vorda.... Hvala u svakom slucaju, ja cu prvo videti kod jednog majstora u obrenovcu, ali tiskreno nista ne ocekujem... Videcu za par dana, cim ovaj sneg prodje.
  • 0
B)

#107 bokaco7

bokaco7
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 233 posts

Postavljeno 13 February 2010 - 01:06 AM

Nasao napokon majstora u obrenovcu, sredio mi menjac za 300din. Ne znam sta je lik uradio ali radi. U sustini, jedio kad prebacujem sa male na srednju sajbnu, treba ovaj moj grip shift 3.0 da zategnem malko vise nego tamo gde je zarez, ali radi. Eto resenja. .... Sad samo da se vozim.
Inace imao sam priliku juce i danas da provozam bicikl. Sad cu da zvucim kao seljak, ali cu reci LELE, ala one avidovke zakucavaju, zamalo dva puta da preletim preko kormana. Sad samo zanja koci jace nego one moje loganke zajedno. Respekt, definitivno su bolje i od onih simano diskova koje stizu uz polar avalanche. Nego onaj budjavi elastomer kod darta, gotovo da je na ovih -1 napravio tvrdu viljusku od njega. Na srecu ne vozim po zimi :)
  • 0
B)

#108 Darkman

Darkman
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1333 posts
  • LocationBeograd, NBG

Postavljeno 13 February 2010 - 07:25 AM

LELE, ala one avidovke zakucavaju

Hahaha, ista situacija i kod mene, Avid v.s. Logan = nebo v.s. zemlja :D :D (a ja imam slabiji model Avida). Eee, to ti je draž kad kreneš sa najjaeftinijim komponentama, pa uživaš u svakom upgrade-u ;) :D
  • 0
22km u 2012 :P Cilj: diploma :D Do kraja: diplomski...
256km u 2011.
1592km u 2010.
1987km u 2009.

#109 simalens

simalens
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 362 posts

Postavljeno 13 February 2010 - 07:40 AM

. Sad cu da zvucim kao seljak, ali cu reci LELE, ala one avidovke zakucavaju

Alo bre Bokaco pa ja sam bre iz Leskovca...I zasto zbog toga zvucis kao seljak :x [-X ???
  • 0

#110 Darkman

Darkman
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1333 posts
  • LocationBeograd, NBG

Postavljeno 13 February 2010 - 08:03 AM

Alo bre Bokaco pa ja sam bre iz Leskovca...I zasto zbog toga zvucis kao seljak :x [-X ???

Nije to bre SImo zbog Leskovca; nego zato što se oduševljavamo "običnim" kočnicama... pola foruma vozi hidrauliku, ludilo od diskova itd, a mi se radujemo "običnom v-brakeu"... :)
  • 0
22km u 2012 :P Cilj: diploma :D Do kraja: diplomski...
256km u 2011.
1592km u 2010.
1987km u 2009.

#111 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 13 February 2010 - 08:11 AM

ako ti v-brake koci kako treba i radi posao nema potrebe da brljavis za hidraulikom :)
  • 0
Postavljena slika

#112 simalens

simalens
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 362 posts

Postavljeno 13 February 2010 - 08:52 AM

Ma zezam se za to LELE,procitao sam predhodne postove pa sam ukapirao o cemu je stvar...taman posla zbog toga da odvaram novu diskusiju...Pa eto i ja vozim V-break (xtr) do skora na crossmax tockovima,a sada na crossland i koce perfektno...eto vam jos jednog clana V-break-a...
  • 0

#113 gamzzy

gamzzy
  • Members
  • 3667 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 13 February 2010 - 09:21 AM

zamisli još da imaš neke dobre Kool-Stop pakne na Avidima :mrgreen:

a o keramici da ne govorim :twisted:
  • 0

#114 OOX

OOX
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 525 posts
  • LocationSrbija/Vojvodina/Kula

Postavljeno 13 February 2010 - 09:23 AM

Ma sta fali V-brake kocnicama! stavio sam Avid Arch Rival sa Avid Sl ruckama kod devojke na bajk....kad malo pipnem kocnicu odma letim preko kormana :D ,a ja vozim jucy 7 diskove ,najvise zbog toga sto mi se svidja kako diskovi stoje na bajku :D ne kazem da nekoce ,prebace i oni preko ali sa v-brake je nekako lakse :D( mislim nije mi sad cilj da me kocnice bacaju preko kormana ,nego samo objasnjavm kako koce :D :D :D ) ,i naprimer ajde da vidim kako ce diskovi kociti po nekom pesku,pocnu da cesu na sve strane ,katastrofa kako rade,ali su zato za blato i vodu zakon ,dok su v-brake dobre za suvi teren ,a za mokri katastrofa :D Vriste ko lude :D .Ako vozite vise po drumu nego off road ja mislim da su V-brake savrsene kocnice i puno su lakse od diskova ,a opet i za off road su super :D
  • 0
...

#115 OOX

OOX
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 525 posts

Postavljeno 13 February 2010 - 09:25 AM

e da i to sto gammzy kaze ,nisam napomenuo :D napred imam Kool stop pakne na avidu i te j.....u kevu kako koce :D
  • 0
...

#116 bokaco7

bokaco7
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 233 posts

Postavljeno 13 February 2010 - 02:17 PM

Unapred se izvinjavam zbog ovog LELE, to ovi nasi obrenovacki seljaci govore ko ludi jer se vec zadnjih petnaest godina razbijaju od porodicnog blaga i tike spica i bata djose, pa im uslo u krv. Nisam u bilo kom slucaju aludirao na Leskovac. Jos jednom se izvinjavam, pa cu da preformulisem ovo lele u mojoj recenici: "Sad cu da zvucim kao seljak, ali cu reci 'bem ti šćer, ala one avidovke zakucavaju, zamalo dva puta da preletim preko kormana." :mrgreen:

Da,da coolstop pakne! Momak koji mi je prodao ove kocnice mi je napomenuo da cim istrosim avidove pakne, da uzmem coolstop, da jezivo koce. Posto su meni i ove loganove trajale dosta, neko od vas kolega forumasa ce biti pocetkom sezone 2011 da mi nabavi njih. Placam, vodim na kafu i upoznajem ga sa sestrom. Pa kome odgovara.

Inace, da prenesem malko iskustva koje sam stekao na osnovu jedne moje voznje po kisi koja je padala kao nerazumna. Idem na to da cete svi na forumu automatski da me proglasite ludim, al nema veze. :mrgreen:
Moj logan je bolje kocio kisi! Imam i brata koji to moze da potvrdi, zajedno smo vozili, i par puta menjali bicikle. Generalno, zbog kise sam vozio sporioje malo, ali te kocnice koje su inace pistale, sada su sasvim lepo kocile, mekano itd... Moguce je da je sve to do paknova, koje su ruku na srce bile obicna gumetina....Secam se da sam tad naglas rekao burazeru, kako onda koce 'beni diskovi na mokrom!!!

U pravu ste, odlucio sam da ne jurim za hidraulikom, jeste da diskovi najlepse izgledaju i da bi me sva deca iz komsiluka obozavala, ali, za te pare koje nisam dao za diskove, dacu lepo sledece godine za promenu zadnje glave, stavicu kasetu, menjacu lanac, zadnji menjac i rucice menjaca. I onda bombona. Pa sledeca investicija promena pogona, i to je to. Izuzetno sam zadovoljan ovih remerx felnama, tako da tockove i gume necu menjati. Jedino ne znam da li da idem na osmofaz ili defetofaz. Moze li ovde par konstruktivnih saveta, znam da smo vec to spominjali pre, ali ne detaljno!

Samo pre toga, uzimam sprinterice i one polu-spd pedale, to cu verovatno i ove godine uraditi, za 3-4 meseca. Verujem da bi mi to bio ubedljivo najozbiljniji apgrejd.

@ Drkman drugar :)
Tacno je 101% to sto si rekao, uzivam bukvalno i u najsitnijem apgrejdu, a to mi ne izvlaci preterano pare iz dzepa. Znam sebe, da sam uzeo u startu neki bike od 500e, da sam imao para naravno, ni tim ne bih bio zadovoljan posle nekog vremena, verovatno bi kretao da uzimam lakse delove i sl.... Takav sam po prirodi iako sam od ozbiljnog bicikliste udaljen nekih 30000000 svetlosnih godina. :)
  • 0
B)

#117 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • 4578 posts

Postavljeno 13 February 2010 - 03:14 PM

Znam sebe, da sam uzeo u startu neki bike od 500e, da sam imao para naravno, ni tim ne bih bio zadovoljan posle nekog vremena, verovatno bi kretao da uzimam lakse delove i sl....

Svi bolujemo od te bolesti. n:character0074 :mrgreen: I drago mi je za te kocnice...Najbitnije je da si ti zadovoljan! =D>
  • 0

#118 OOX

OOX
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 525 posts

Postavljeno 13 February 2010 - 06:06 PM

Da ta bolest je haos :D nikad dosta :D imam bajk koji mi savrseno radi i moram nesto da promenim cim imam viska para :D znaci imam novu kasetu pg 950 i morao sam da stavim pg980 neznam zasto :D imao sam savrsene juicy 5 ,a morao sam juicy 7 da stavim :D one slavinice na njima ni ne koristim :D i tako sam promenio jos gomilu delova na bajku bez razloga :D
  • 0
...

#119 bokaco7

bokaco7
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 233 posts

Postavljeno 17 February 2010 - 09:34 AM

I evo, bolest je krenula da se razvija sve vise i vise.
Sledece nedelje mi stizu Shimano spd 324 pedale! Samo da uzmem patike i plocice. Patike cu ovde na forumu, a plocice? Momak sto mi prodaje pedale je rekao da odgovaraju sh51, sh52 plocice...
Jel sam napravio dobar izbor? Vidim da ih je Hari pre neko vreme preporucivao, pa reko, valja!

Merio sam juce duzinu stopala, i tacno je 27cm, koji je to broj? Molim vas za malu pomoc oko kupovine.
Ostale jos biciklisticke gace i to je to. Al sutra malo :mrgreen:
  • 0
B)

#120 bokaco7

bokaco7
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 233 posts

Postavljeno 17 February 2010 - 10:14 AM

Evo sad kad sam malo pogledao po forumu i planetovom sajtu, zapale su mi za oci jos neke pedale, naravno, kupovinu ovih 324 treba tek da potvrdim, pa zato imam vremena da se predomislim i da poslusam vase savete.

da li je bolji izbor mozda:
PEDALE PD-M424
PEDALE PD-M505
PEDALE PD-M520
I kasnije dokupim jos plasticnu platformu

Sta mislite?
  • 0
B)

0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika