Yamaha izbacila nova 4 modela E-Bicikla

Yamaha, japanska kompanija najpoznatija po proizvodnji motocikala i klavira, sve više se okreće svetu biciklizma sa dodatim električnim pogonom.
Petak, 18. maj 2018
Yamaha izbacila nova 4 modela E-Bicikla

Nova četiri modela e-bicikla biće dostupni na Američkom tržištu već ovog leta. Ponuda obuhvata CrossConnect – bicikl za svakodnevnu vožnju, CrossCore – fitnes bicikl, UrbanRush – drumski model i YDX-TORC – planinski bicikl. Cene ovih modela variraće između 2.400 i 3.500 dolara.

E-bicikli ove japanske kompanije imaće bateriju jačine 500 vat sati koja se puni četiri sata i ugrađen LCD ekran na kome će korisnik moći da prati brzinu kretanja, maksimalnu brzinu, pređenu distancu konkretne vožnje, brojčanik za pređenu kilometražu, domet, stanje baterije i ritam. Yamaha e-bicikli moći će da se kreću do 32 km/h.

Možda je manje poznata informacija da se Yamaha bavi proizvodnjom ove vrste dvotočkaša već 25 godina i da je za to vreme prodala više od 2 miliona bicikala širom sveta.

Porsche i druge auto kompanije takođe se sve više okreću tržištu električnih bicikala. Start up kompanija Alta Motors koja se bavi proizvodnjom električnih lakih komercijalnih vozila i motocikala podržava ovaj korak japanske kompanije, iako se oni sami ne bave tom sferom proizvodnje. Jedan od osnivača kompanije Alta Motors, Mark Finigštajn (Marc Fenigstein) vidi ovaj korak kao “lepu priču o podstrekivanju i omogućavanju”. “Električno znači pristupačnije” smatra Finigštajn, sa e-biciklima poput Yamahe na tržištu, on misli da će mnogo više ljudi biti voljno da uopšte počne da vozi bicikl. Motociklistički start up vidi budućnost elektro pogona ponajviše u industriji lakih vozila – lakših motocikala, skutera i mopeda.

 

 

KOMENTARI
 • Lespa

  Branko S. (Lespa)

  18. maj 2018 13:06h

  Ovako nesto je idealno resenje za odlaske na posao , bez znojenja :)...

 • Damir

  Damir B. (Damir)

  19. maj 2018 13:42h

  Bateriju jačine 500 vati??? Šta je pesnik hteo da kaže? Verovatno je mislio na kapacitet 500Wh?

 • Ciklo

  Nikola J. (Ciklo)

  19. maj 2018 13:49h

  Tako je, 500wh.

Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem