Januarska vožnja od Nju Jorka do Las Vegasa uz pomoć Električnog Točka

Kako bi promovisao novi Gen2 električni točak bicilista Maks Lipi (Max Lippe) će preći 4506km u roku od 10 dana od Nju Jorka do Las Vegasa kako bi 10. januara stigao na sajam Consumer Electronics Show.
Ponedeljak, 8. januar 2018
Januarska vožnja od Nju Jorka do Las Vegasa uz pomoć Električnog Točka

Poslednja verzija Electron točka, Gen2 biće predstavljena na ovogodišnjem sajmu Consumer Electronics Show u Las Vegasu, a promociju vodi Maks Lipi, vozač koji od 31. decembra vozi bicikl osnažen sa prednjim električnim točkom.

Gen2 je električni točak koji je moguće montirati na postojeći "ne-električni" bicikl i time ga transformisati u e-bajk. Korišćenjem Google asistenta moguće je koristiti glasovne komande i time aktivirati točak onda kada je vozaču to potrebno. Direktor marketinga u kompaniji Electron Wheel Džejms Parker rekao je da je kompanija svakako nameravala da učestvuje na predstojećem sajmu, ali su takođe želeli i da svoj proboj na tržište obeleže na način koji verno prikazuje moć i mogućnosti električnog točka i bicikla. Iz tog razloga Lipi je krenuo na desetodnevni put dug više od četiri i po hiljade kilometara, sa planom da dnevno vozi brzinom od  20.92 km/h.

Gen2 se u stvari montira na postojeći točak bicikla, a njegov zasebni senzor se poveže na ručke. Putem telefona, vozač može jednostavno da aktivira točak kada mu zatreba pomoć da se izbori sa usponom ili jakim naletima vetra. Integracija sa Google asistentom omogućava da se vožnja zabeleži, proveri stanje baterije, promeni nivo asistencije ali i vodi računa o brzini i pređenoj kilometraži. Točak doduše ima svojih ograničenja, maksimalni opseg od 80 kilometara tako da će pomoćno vozilo pomagati Lipiju sa zamenom točka tokom ove vožnje koju finansira kompanija Google.

Ovo nije prvi put da je Lipi (24) prešao Ameriku na biciklu, on je 2017. godine učestvovao u Trans Am biciklističkoj trci kada je prešao više od 6900km za 20 dana i trku završio među prvih deset.

 

Izabela Horvat 

KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem