Koji nov bicikl kupiti ? / Pregled ponude Specialized bicikala

Došlo je vreme za nov bicikl? Osvrnućemo se na ovogodišnje favorite iz široke palete modela poznatog brenda Specialized koji će biti dovoljni da pokriju sve najpopularnije tipove vožnje.
Petak, 6. jul 2018
Koji nov bicikl kupiti ? / Pregled ponude Specialized bicikala

Završetkom zime i dolaskom toplijih dana, velikom broju ljudi je potrebno pokretanje i buđenje iz zimskog sna. Sportske aktivnosti na otvorenom i u prirodi su idealan način za to. Dan je sve duži, a vremena sve manje, kako uklopiti sportske i rekreativne aktivnosti u ovom preopterećenom životnom stilu koji nam je svima nametnut? Bilo da se radi o porodičnim, grupnim ili samostalnim aktivnostima, takmičarskim ili rekreativnim, biciklizam kao jedna od najmasovnijih sportskih aktivnosti je godinama unazad izbor broj jedan za većinu. Najveća prednost je što biciklizam ne prepoznaje termine kao što su uzrast, pol ili fizička pripremeljenost, sve što je potrebno jeste da znate da vozite bicikl i granice više ne postoje.

Jedan od najvećih i najpoznatijih svetskih brendova Specialized, od skoro i u Srbiji, nudi bicikle za sve tipove i uslove vožnje.

Iz široke palete modela osvrnućemo se na ovogodišnje favorite za najpopularnije tipove vožnje. Ovaj put nećemo zalaziti previše u detalje, već ćemo navesti najpopularnije modele kako bi vam dali neke početne ideje.

 

 

Najpopularniji i najmasovniji tip biciklizma svakako jeste drumski biciklizam. Bez obzira na to da li ste takmičar ili rekreativac, daćete svoj maksimum, želeli to ili ne. Odvija se isključivo na asfalatiranim i betoniranim površinama, i samim tim važno je biti svestan činjenice da su biciklisti ovog tipa uglavnom ravnopravni učesnici u saobraćaju, točak uz točak sa motornim vozilima. Specialized je za ovu sezonu predstavio revoluciju na dva točka TARMAC DISC, koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Sledeći po popularnosti i u vrtoglavom usponu jeste brdski biciklizam ili MTB. MTB spada u ekstremne sportove ne samo zato što se vozi po šumama, brdima, planinama i parkovima, takozvanim „off roud“ putevima, već zato što se luči adrenalin taman u onoj meri u kojoj vam je potreban. Tehnikom vožnje i opremom koju koristite možete dozirati opterećenje i naravno nivo adrenalina koji vas pokreće. Za one zahtevnije Specialized je pre par dana predstavio novi STUMPJUMPER, dok se prva verzija ovog bicikla pojavila sada već davne 1981. godine.

 

 


Stumpjumper  / "The ultimate trail bike"

Kompromis između drumske i brdske vožnje do sada nije bio moguć, ali Specialized je i ovo uspeo. Sa totalno novom geometrijom, neki od DIVERGE modela predstavlja idealno rešenje za "Adventure" bicikl tj. za one koji svog drumaša žele da provozaju i van asfaltiranih puteva.

 

 

Posebno mesto u Specialized asortimanu je predviđeno za žene. Posebna geometrija bicikla za sve tipove vožnje i posebna oprema su baš dizajnirani i konstruisani da zadovolje potrebe dama koje vole biciklizam. Ovakav pristup je preduslov za maksimalne performanse i maksimalno uživanje pripadnica lepšeg pola.

Nikako ne možemo da zaobiđemo sve popularnije električne bicikle, e-bicikle. Kombinujući brzinu i stil pomoću inovativanog motora koji pruža podršku pri okretanju pedala, naprednu elektroniku i elegantni dizajn, Specialized TURBO modeli predstavljaju kompletne mogućnosti revolucije e-bicikala. Mogu dostići brzine do 45 km/h dok okrećete pedale, dajući skoro nadljudsku snagu svakom vozaču.

 

 

Nadamo se da smo vam dali nekoliko ideja i makar malo olakšali izbor, te da ćete uživati vozeći vašeg novog ljubimca.

KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem