Scott @ Eurobike 2013

Pogled na Scottov štand na sajmu bicikala Eurobike 2013.
Utorak, 1. oktobar 2013
Scott @ Eurobike 2013

Eurobike je najveći sajam bicikala i opreme na svetu. To je mesto gde se predstavljaju nove ideje i modeli za narednu biciklističku sezonu.

Ovogodišnji Eurobike otvorila je Angela Merkel, a posetilo ga je više od 40 hiljada ljudi iz biciklističke industrije iz preko 100 zemalja. Ekipa PlanetBike-a, distributera biciklističke opreme u Srbiji, je bila na licu mesta te nam je prenela najzanimljivije detalje sa sajma koje cemo objaviti u narednih nekoliko članaka.

Počinjemo sa Scott-om koji je predstavio mnoštvo noviteta: nove modele bicikala kao što su Addict, Foil, Genius LT, Spark E-bike, kao i novu kolekciju dodatne opreme.


Sve verzije novog Foil-a


Scott je imao stand od preko 600 m2 kako bi izlozio kompletne kolekcije bicikala, opreme i asesorija za bicikle.

Opšti utisak je da je Scott uložio mnogo truda i novca da postavi novi trend točkova 27,5“ (650B) u svoju kolekciju. Novi su Scale, Aspect i Genius LT koji svi dolaze sa novim standardom. Aspect serija uvodnih MTB bicikala je dostupna čak u tri varijante, sa 26“, 27,5“ i 29“ točkovima.


Novi Genius LT je potpuno nov i originalan „enduro“ bicikl koji se radi isključivo u verziji sa 27,5″ točkovima, jer se time postiže idealan odnos kontrole i stabilnosti.


Kako neprestano raste popularnost električnih bicikala (e-bike) , tako je Scott proširio svoju ponudu, najnovija mašina je pravi trkački Scott Spark bicikl sa dve suspenzije opremljen Bosch motorom i baterijom, naravno sa točkovima veličine 27,5“.


Scott je predstavio svoj XC full-suspension bicikl u verziji sa Bosch motorom i baterijom. Integracija sistema i rama je vrhunski izvedena, a Scott tvrdi da se bicikl izvanredno ponaša na terenu, uprkos dodatnoj težini celog sistema.


Kod drumskih bicikala, nov je Addict, najlakši drumski bicikl u asortimanu, čiji ram sa prednjom viljuškom teži manje od 1000 grama!


Sve verzije novog Scott Addict-a za 2014.


Nov je i Solace, drumski bicikl, namenjen sportski nastrojenim rekreativcima i dugim vožnjama u sedlu. Ram novog Solace-a je pažljivo konstruisan da pruži maksimalan komfor vozaču uz zavidnu krutost i kontrolu bicikla.

Scott je pokazao i originalne bicikle, koje voze vrhunski takmičari.


Scott Addict Simona Gerransa sa kojim je na ovogodišnjem Tour de France-u proveo 4 dana u žutoj majici.


SCOTT Scale 700 Nina Schurtera, trostrukog svetskog prvaka u planinskom biciklizmu.


Scott Gambler koji vozi Brendan Fairclough, jedan od top 10 Downhill vozača u svetu.


Pored bicikala, potpuno su obnovljene i kolekcije biciklističke odeće i obuće, zatim kaciga, sportskih naočara i drugih asesorija.

Scott je od pre 6 godina ozbiljno investirao u kolekciju patika za trčanje. Kolekcija raste iz godine u godinu i dobija na respektu i popularnosti kod ozbiljnih trkača.

Izvor: Planetbike.rs
KOMENTARI
 • MTBnub

  (MTBnub)

  12. okt 2013 14:35h

  zasto kod nas nema ovakav neki sajam ???

 • Smolic

  Goran S. (Smolic)

  25. jun 2014 13:02h

  zato sto smo mi rupa

Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem