U Novom Sadu javni štand za popravku bicikala

Štand za popravku bicikala dostupan 24 sata na dan na Ribljoj pijaci u Novom Sadu
Utorak, 19. novembar 2013
U Novom Sadu javni štand za popravku bicikala

Kako kažu i sami konstruktori javnog štanda za popravku bicikala, dostupan je 24 sata dnevno na Ribljoj pijaci u Novom Sadu, a napravili su ga mladi i mlade Novog Sada  za široke narodne mase na biciklima.

Ljubitelji bicikala okupljeni oko građanske grupe Novosadska biciklistička inicijativa realizacijom ovog interesantnog projekta obezbedili su svim posetiocima Riblje pijace u Novom Sadu mesto za popravku bicikla koje mogu besplatno da koriste.

CB: Koji je bio motiv akcije i da li postoje dalji planovi?

Motiv cele akcije je bilo ohrabrivanje i animiranje mladih u Novom Sadu, da na zanimljiv i maksimalno samostalan način utiču na oblikovanje grada u kom žive. Želeli smo da naš grad prati trendove svetske biciklističke infrastrukture i mislimo da smo u tome uspeli. Radionica je finansirana u saradnji sa Trag fondacijom (bivši Balkanski fond za lokalne inicijative), a JKP Tržnica je izašla u susret Novosadskoj biciklističkoj inicijativi i obezbedila lokaciju i postavljanje ovog štanda na Ribljoj pijaci. Štand za javnu popravku bicikala sastoji se od nosećeg stuba na koji se postavi bicikl, od nekoliko osnovnih alata koji vise na sajlama i stojeće ručne pumpe. Ohrabruje nas i što je Grad Novi Sad u okviru konkursa Gradske uprave za sport i omladinu prihvatio naš predlog projekta, pa ćemo videti još ovakvih štandova po gradu.
 

 


Svaka čast na inicijativi i nadamo se da ćemo videti još ovakvih štandova širom Novog Sada a i drugih gradova Srbije.

 

KOMENTARI
  • mijat96

    Marko (mijat96)

    19. nov 2013 22:46h

    Jako korisno, sve sto je potrebno je malo uneca i biciklisti samo mogu da rade na svom bajku. Svaka cas ljudima koji su ucestvovali u ovoj akciji i nadam se da nece ovde stati, da ce biti jos koji stand u Novom Sadu i ostatku Srbije. Mogu da dam predlog, posto je na novom Bulevaru Evrope velika koncentracija biciklista, moglo bi negde u blizini da se postavi, a posto je i pitanje bezbednosti i cuvanja standa, moze se postaviti u blizini kasarne vojske pa bi bilo bezbedno

Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem