Najbolje biciklističke staze na svetu

Predstavljamo nekoliko najboljih biciklističkih staza na svetu.
Ponedeljak, 18. januar 2016
Najbolje biciklističke staze na svetu

Jednostavno volite biciklizam i do sada ste prošli mnogo staza, gradova, brda i naselja te biste voleli da odete u neku drugu zemlju i isprobate nepoznate staze. Donosimo vam nekoliko najboljih biciklističkih staza na svetu.

U Australiji se nalazi trasa Munda Biddi čije ime u prevodu znači put kroz šumu. Tamo se vozite ispod krošnji stabla eukaliptusa, a posmatraju vas male i slatke životinje koale. 

 

 

U Japanu imate malo kraću stazu naziva Shimanami. Staza vodi preko šest malih ostrva.

 

Jednako kratka staza nalazi se u Francuskim alpama koja se delom vozi na Tur d'Fransu. Proteže se od Ženevskog jezera pa sve do Sredozemnog mora.

 


Jedna od najdužih staza nalazi se u Vijetnamu i njena dužina iznosi 1112 kilometara. Staza spaja dva grada, Hanoi i Ho Chi Minh, a potrebne su vam oko dve do tri nedelje da je pređete.

 

Škotska ima stazu dugu 1610 kilometara i vodi vas preko celog ostrva.

I za kraj, najduža staza dugačka je 4400 kilometara, a nalazi se u Sjedinjenim Američkim Državama. Proteže se od Novog Meksika pa sve do granice sa Kanadom. 

 


Izvor: www.bike.hr

O AUTORU

Bike.hr

Bike.hr je najveća specijalizovana internet prodavnica bicikala, delova za bicikle i prateće opreme u Hrvatskoj. www.bike.hr
KOMENTARI
  • zambezi

    Marko T. (zambezi)

    4. feb 2016 21:33h

    Svaka cast za staze.

Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem