Globalni Fat Bike dan / 3. Decembar

Zajednica ljubitelja "debelih bicikala" svoj dan slavi 3. decembra, a na internetu se već uveliko organizuju događaji koji će širom planete okupiti ove bicikliste.
Ponedeljak, 28. novembar 2016
Globalni Fat Bike dan / 3. Decembar

Globalni Fat Bike dan (GFBD) obeležava se prve subote decembra i na fejsbuku je organizovan veliki broj događaja koji pozivaju sve bicikliste na velikim točkovima ali i one koje žele da se sa njima upoznaju, da zajednički provedu ovaj 03. decembar.

Ovaj dan je predviđen samo i isključivo za zabavu, a svi koji ga budu obeležavali ako ne mogu u subotu neka to urade u petak ili nedelju. Provozajte svoje velike dvotočkaše samo zabave radi, pozajmite ga nekome ko nikada ranije nije iskusio vožnju na fetiju, organizujte grupnu ili solo vožnju i fotkom obeležite ovaj dan.

GFBD slavi slobodu vožnje i zabavu samog čina ali je takođe i povod da se tog dana organizuju humanitarne vožnje različitih karaktera. U Americi je praksa da se na okupljanju, pored toga što učesnici sami donose klopu i piće, učestvuje i u igri zvanoj Derbi. Derbi je zapravo vožnja koja počinje tako što neko vikne Derbi! I svi grabe prvi bajk koji nađu i uključuju se u krug. Svi voze mirno u krugu sve dok se ne začuje „derby on“ kada vozači počinju da manevrišu i pokušavaju da nateraju druge bicikliste da spuste nogu na zemlju. Onaj bajker koji to uradi, završio je svoje učestvovanje u toj rundi.

Bili vozači debelog bicikla ili ne, neka sledeća subota bude bajk dan u prirodi, to je uvek pun pogodak.

Izabela Horvat

KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem