Fizička aktivnost crta umetnička dela

Korisnik Strava platforme Anthony Hoyte prešao je 127 km na biciklu kako bi napravio svoj crtež. Strava aplikacija omogućava praćenje fizičke aktivnosti uz pomoć GPS tehnologije, čime je omogućeno i mapiranje ruta kao i njihovo deljenje sa drugim korisnicima platforme.
Ponedeljak, 15. oktobar 2018
Fizička aktivnost crta umetnička dela

Ovaj prilično direktan i precizan način praćenja sopstvenog ali i tuđeg treninga poslužio je nekim korisnicima Strava platforme da na kreativan način demonstriraju svoju kondiciju. Pažljivim planiranjem ruta kretanja na biciklu ili trčanjem, korisnici mogu da naprave takozvane Strava crteže, GPS rute na mapi u obliku životinja, predmeta, jedan korisnik je čak zaprosio svoju devojku na ovaj način.

Anthony Hoyte je jedan od Strava umetnika. Njegovo najskorije delo prikazuje lice sa detaljima, brkovima, naočarima i tršavom kosom. Lice je urađeno preko velikog dela Kardifa u Velsu, Engleska. Ovom 49-ogodišnjem biciklisti trebalo je skoro osam sati i 127 kilometara da napravi ovaj “crtež” vozeći svoj bicikl.

Hoyte je konsultant za zgrade od istorijskog značaja i aktivni biciklista od svoje desete godine. Ranije je gledao u nebo i u oblacima pronalazio slike, sada gleda mape i u njima vidi oblike koje može da iscrta. “To zaista zahteva užasno veliku količinu pripreme. Ne bih mogao da kažem koliko tačno vremena mi treba,” rekao je on.

Pogledajte kakve je još crteže Hoyte napravio

Izvor: Piše: Izabela Horvat
KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem