Wink Bar / Pametni korman za svaki bicikl

Univerzalni pametni korman koji dolazi u dve varijante, za sportska i gradska bicikla, može da se montira na svaki dvotočkaš. Preko aplikacije i Bluetooth-a on se povezuje sa smart telefonima i time omogućava navigaciju bez upotrebe samog telefona tokom vožnje.
Subota, 12. avgust 2017
Wink Bar / Pametni korman za svaki bicikl

Na kormanima se nalaze led svetla koja uz konekciju sa telefonom obezbeđuju turn-by-turn navigaciju,a pritom su i moćno prednje svetlo od 225 lumena. Uparen preko Bluetootha-a sa rutom koju je korisnik izabrao na telefonu, svetla će najavljivati skretanja levo/desno, pravo napred, okreni se nazad ali i signalizirati da je korisniku stigao sms ili da ima poziv.

Wink Bar radi na bateriju koja može da traje i do tri nedelje (30 minuta navigacije i 30 minuta rada prednjeg sveta dnevno), a puni se skidanjem same baterije sa kormana i jednostavnim priključivanjem na USB kabl. Baterija takođe može imati i neograničen životni vek ukoliko bicikl ima dinamu na koju bi se baterija povezala.

Wink Bar je ujedno i svojevrsna zaštita jer se oglašava ukoliko neko pomeri bicikl, a da se on prethodno nije povezao sa telefonom vlasnika. U tom slučaju, vlasnik može da prati kretanje bicikla uz pomoć aplikacije koja je dostupna i za Android i za iOS sisteme. Sve ovo mogućnosti postavile su Wink Bar na pionirsko mesto među smart kormanima koji osim u dva pomenuta modela, dolaze i u dve boje, sivoj i crnoj.

Inicijalna ideja nastala je 2015. godine. Pierre Regnier, CEO Velco tima koji stoji iza proizvodnje Wink Bar-a, osmislio je pametni korman iz revolta zbog krađe bicikla njegovog prijatelja. Ceo tim čine osmorica aktivnih rekreativnih biciklista koji najavljuju da će se njihov proizvod naći u prodaji od septembra 2017.

Više informacija o inovativnom, pametnom kormanu možete pronaći na Indiegogo – Wink Bar.

 

 

KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem