Bjelopoljac najbrži biciklista u Bliškovu

U bjelopoljskom mjestu Bliškovu održan je biciklistički MTB Kup Crne Gore.
Ponedeljak, 15. septembar 2014
Bjelopoljac najbrži biciklista u Bliškovu
U bjelopoljskom mjestu Bliškovu održan je biciklistički MTB Kup Crne Gore koji je imao međunarodni karakter, jer su na trci učestovali i biciklisti iz Srbije.
 
Najbolji u kategoriji "Elita", bio je Demir Mulić iz Bijelog Polja, koji je ujedno bio i pobjednik u kategoriji  ,,Under 23,,  za šta je bio nagrađen sa dva zlatna odličja.
 
Drugo mjesto osvojio je Goran Cerović iz BK "Pljevlja", a treće Rajko Bezmarević, takmičar BK "Tempo" iz Podgorice.
 
U kategoriji ,,Juniori,, najbolji su bili bjelopoljci Armin Mulić i Milija Gojak, dok je trće mjesto pripalo Luki Beladi članu biciklističkog kluba "Nika Bajk" iz Nikšića.
 
Najbolji ,,Kadet,, bio je Stefan Bajčeta iz barskog Mornara, drugo mjesto pripalo je Daliboru Čanoviću iz Nikšića, a treće Nemanji Bajraktareviću iz barskog Mornara.
 
Najbolji ,,Poletarci,, na takmičenju bili su: Emin Dizdarević, iz bjelopoljskog Ciklomonta, Danilo Kušeljević iz BK "Pljevlja" i Jusuf Ramović član ,,Cicolomonta,,.
 
Kod Mastersa najbolji je bio Zoran Živković član Kragujevačke ,,Cyiclomanije,,, drugi je bio Aleksandar Trifunović član ,,Mornara,, iz Bara, a treći Nikšićanin Zoran Cimbaljević.
 
U kategoriji žena najbolje su bile Sana Salević iz Kragujevca i Martina Rađenović iz Nikšića. 
 
U Hobby kategoriji pobijedio je Alen Rebronja iz Nikšića, drugi je bio Alija Saličić iz Mornara, a treći Marko Jovančević iz belopoljskog ,,Ciclomonta,,.
 
Ovaj zvanični MTB KUP Crne Gore imao je  posebni značaj, jer je riječ o izbornoj trci za crnogorske biciklističke reprezentativce koji će učestvovati na Šampionatu Balkana od 19. do 21. septembra 2014. godine u Skoplju  na padinama brda Vodno.
 
U Bliškovu koji je ovoga puta bio centar crnogorskog biciklizma, pored predstavnika BSCG učestovali su i  brojni mještani  koji su na kraju  organizovali prikladnu svečanost za sve učesnike Trke.
 
Trku je otvorio sportski aktivista  dr Vidran Kljajević, a kod podjele sportskih priznanja, ali i vrijednih novčanih nagrada- pobjednicima- učestvovali su brojni mještani Bliškova, kao i Zaslužni sportski radnici Crne Gore Branimir-Brane- Knežević I Stojan-Njanjo- Ivezić 
 
Predsjednik BSCG Branko Hajduković najavio je da će se Trka u Bliškovu već iduće godine naći u kalendaru međunarodnih biciklističkih trka koje se organizuju u Crnoj Gori- a kako se radi o predolimpijskoj godini - Bliškovci će biti u prilici da ugoste najbolje bicikliste Balkana i Evrope.
 
Izvor: BSCG
KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem