Sreća ima oblik / MTB kros „Putevi Sokola“ / 13. maj 2017

Drugu godinu za redom biciklisti i svi ljubitelji aktivnog boravka u prirodi iz Srbije i zemalja u okruženju imaće priliku da oprobaju svoju spretnost i kondiciju na međunarodnom planinski-biciklističkom krosu „Putevi Sokola“, sa startom u Bastavu kod Osečine.
Utorak, 25. april 2017
Sreća ima oblik / MTB kros „Putevi Sokola“ / 13. maj 2017

Drugu godinu za redom biciklisti i svi ljubitelji aktivnog boravka u prirodi iz Srbije i zemalja u okruženju imaće priliku da oprobaju svoju spretnost i kondiciju na međunarodnom planinski-biciklističkom krosu „Putevi Sokola“, sa startom u Bastavu kod Osečine. Prošlogodišnji kros okupio je više od 120 biciklista iz Srbije, Bosne i Rusije, dok je na dva odvojena ciklo događaja u toku iste godine okupio nešto manje od 300 biciklista mahom iz Srbije.

Kros se održava na terenima u okolini Osečine na obroncima Sokolske planine u subotu 13. maja 2017. godine sa početkom u 10 časova. Pripremljene su tri staze, dve za rekreativce i jedna koja je namenjena isključivo za takmičare. Mali krug (28 km) i Veliki krug (52 km) su staze posebno kreirane i odabrane da ih mogu voziti kako dobro uvežbani, ali i prosečni rekreativci, dok je PRO krug Sokola namenjen isključivo za profesionalne bicikliste pa je naspram toga i kreirana staza koju karakteriše atraktivno i ekstremno okruženje. Staze će biti obeležene markerima, zastavicama i posebno dizajniranim tablama u cilju da se obezbedi komforno i bezbedno kretanje po stazama. Za bezbednost se brinu redari i dva patrolna vozila kao i asistencija hitne pomoći ako za to bude potrebe.

Na ovom jednodnevnom druženju organizatori krosa mislili su i na sve one koji ne voze bicikl, a uživaju u aktivnom boravku u prirodi i dolaze sa biciklistima ili jednostavno žele da budu deo ovog događaja i za njih su osmislili pešačke izlete do okolnih turističkih atrakcija koje prati zanimljiva animacija lokalnih vodiča. Kao specijal celog događaja organizuju i revijalnu skyrunning trku u dužini od 25 km.

Iz udruženja „Zeleni trag“ koje je organizator krosa napominju da je ovo prvenstveno vožnja za dušu i da nagrade nisu na prvom mestu, ali da se ove godine za licencirane učesnike kros boduje za kup Srbije. Kao što su rekli nagrade nisu u prvom planu ali valja napomenuti da učesnike u Malom i Velikom krugu očekuju nagrade sponzora, diplome i pehari. Vikend za dve osobe sa svim plaćenim troškovima u etno selu Sunčana reka je posebna nagrada za učesnike Malog i Velikog kruga koja se dodeljuje najsrećnijem  biciklisti u posebnom izvlačenju na kraju krosa. Dok se za nagradni fond PRO kruga Sokola pobrinula sportska oprema „Đak“ i prvo mesto nagrađuje robnim vaučerom od 250 evra, drugo mesto sa 150 evra i treće mesto sa 100 evra podjednako sa muškarce i dame. Svi učesnici u okviru startnog paketa dobijaju i kartice za popuste na usluge „Adventure factory“ kao i za kupovinu u prodavnicama sportske opreme „Đak“, i to nije sve jer nešto mora da ostane i izneneađenje.

Prijave za ovogodišnji kros uveliko pristižu iz svih krajeva Srbije, ali kao i prošle godine prednjače Beograd i vojvođanski gradovi, najave stižu iz Bosne, ali i iz Hrvatske i ponovo Rusi dolaze na kros. Ujedno veliki broj prijava za kategoriju Malog kruga govori nam da sve veći broj poklonika biciklizma žele da se oprobaju u jednoj nesvakidašnjoj avanturi na dva točka.

Prijave traju do 8. maja i kotizacija uključuje organizaciju krosa, startni broj, mapu staze, GPS snimak staze, okrepu (2-4 okrepe zavisno od tipa staze), ručak i osveženje na kraju krosa i after party. Sve informacije kao i link do prijava možete pronaći na zvaničnom sajtu krosa: www.putevisokola.rs | Najava trke

 

 

 

KOMENTARI
  • shonepa

    Nebojša M. (shonepa)

    28. apr 2017 09:36h

    Teško postaviti blatobrane, makar prednji :D

  • Ciklo

    Nikola J. (Ciklo)

    28. apr 2017 13:53h

    Biće da je blato od kolege ispred : )

Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem