Samo 19 bodova od A norme u MTB ženskoj konkurenciji

Srbija 18. na MTB rang listi za Rio 2016. u ženskoj konkurenciji
Četvrtak, 2. april 2015
Samo 19 bodova od A norme u MTB  ženskoj konkurenciji

Posle ubedljivih rezultata ostvarenih tokom marta, ženska reprezentacija Srbije u planinskom biciklizmu obezbedila je našoj zemlji 18. mesto na kvalifikacionoj listi za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. Prema poslednjem preseku, samo 19 bodova deli naciju od 17. pozicije vredne A norme i mogućnosti da jedna takmičara učestvuje na najvećoj smotri sportista.

Najviše su,svakako, doprineli uspesi Jovane Crnogorac. Naša najbolja predstavnica u mauntin bajku ostvarila je tri pobede na Salkano MTB kupu u Istanbulu (UCI C2),  u Izmiru (UCI C1) i u Novom Sadu (UCI S2), kao i peto mesto, koje ujedno i najniži stepenik postolja, na etapnoj trci ekstra kategorije u okviru prve runde Sunčanog kupa na Kipru (UCI SHC).

Crnogorčeva je na apsolutnoj UCI svetskoj rang listi u kros – kantri olimpijskoj disciplini na 14. mestu sa 1202 boda. Ivana Kostić je 104. sa 249, Jovana Vuković 182. sa 129 poena.

- Nema stajanja dok sledeće godine u maju ne budemo bili u 17 najboljih nacija i prvi put sigurno obezbedili u planinskom biciklizmu plasman na Igre. Zadovoljan sam da plan koji sam napravio za sad daje rezultate – istakao je selektor MTB reprezentacije Nemanja Vajs.

Izvor: M.Ti.
KOMENTARI
  • vidak

    Nikola (vidak)

    2. apr 2015 13:01h

    Svaka čast!!!

Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem