Jovana Crnogorac - Rio je najvažniji cilj

Jovana Crnogorac 14. na UCI svetskoj rang listi.
Subota, 14. mart 2015
Jovana Crnogorac - Rio je najvažniji cilj

Dobri rezultati Jovane Crnogorac na početku sezone već su našli ogleda na UCI svetskoj rang listi u MTB kros – kantri olimpijskoj disciplini. U odnosu na prošlu godinu, u kojoj je biciklistkinja kontinentalnog tima Salkano dobila status zaslužne sportiskinje, napredovala je za mesto. Jovana je trenutno 14. na planeti sa 1122 poena.

Crnogorčeva je bila peta na etapnoj trci ekstra klase „Afksentia“ u okviru, takozvanog, Sunčanog kupa na Kipru, pozicija koja se na ovom nadmetanju smatra najnižim stepenikom postolja i vredi velikih 110 bodova. Još nisu uračunati poeni sa takmičenja C2 klase u Istambulu na kome je pobedila i osvojila novih 30 jedinica. U Turskoj su još bile Ivana Kostić, treća uz 15 bodova, i Jovana Vuković, šesta sa deset poena.

- Svakako su rezultati veoma ohrabrujući na putu za Rio de Žaneiro. Crnogorac je rutinski odradila trku u Istambulu. Istina, konkurencija, za razliku od nadmetanja na Kipru gde je bila suva elita ženskog planinskog biciklizma i u kojoj se Jovana odlično pokazala, nije bila toliko jaka. Najvažnije je, međutim, da smo uzeli dosta bodova i da držimo priključak za olimpijsku normu – istakao je Nemanja Vajs, selektor MTB reprezentacije Srbije i Jovanin trener.

Posle prvog olimpijskog preseka u 2015. naša zemlja je na 22. mestu sa 1120 poena.

- Famozna 17. pozicija koja nam garantuje jednu normu, posle Istanbula je manje od sto bodova udaljena. Pohod na nove poene već je narednog vikenda u Izmiru gde je trka više C1 kategorije. Imaćemo i etapno nadmetanje na domaćem terenu u Novom Sadu uskoro, gde se očekuje samo maksimum. Cilj je da do 23. maja budemo u A normi – objasnio je Vajs.

Zbog loših vremenskih prilika u Srbiji, Crnogorčeva je trenutno na pripremama u Alanji.

- Ne smemo da izgubimo ni dana u predolimpijskoj godini. Ekipa Salkano Kapadokia snosi sve troškove priprema i to je velika pomoć Biciklističkom savezu Srbije – zaključio je Vajs.

Izvor: M.Ti.
KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem