Posle slovenačkog Kamnika MTB nacionalni tim bio je uspešniji u Samoboru (HR)

Pobeda Kasapović, Jovana Crnogorac druga u Samoboru.
Utorak, 17. jun 2014
Posle slovenačkog Kamnika MTB nacionalni tim bio je uspešniji u Samoboru (HR)
Bolji dan za srpski MTB nacionalni tim bio je u hrvatskom Samoboru. Na trci C1 kategorije Marko Kasapović pobedio je u kategoriji kadeta, dok je Jovana Crnogorac odbranila prošlogodišnje drugo mesto u konkurenciji seniorki.
 
Ni puna 24 časa pošto je osvojio srebro u slovenačkom Kamniku, naš predstavnik slavio je ispred Cirila Župana iz Slovenije i Mađara Daniela Kovača. Na trci je sve išlo kako treba za Kasapovića, uprkos umoru od prethodnog nadmetanja. Od najbližih rivala odvojio se na brdu i kontrolisao trku. 
 
Posle mehaničkog peha koji je imala u Sloveniji, Jovana je bila uzdrmanog samopouzdanja pred megdan u Hrvatskoj. Od starta je povukla slavodobitnica Blaža Klemenčič, dok je Crnogorčeva u borbi za drugu poziciju ostala sa Mađaricom Barbarom Benkom. Vozila je oprezno u početku da bi se upoznala sa podlogom, a napala je u drugom krugu. Do kraja je napravila prednost od dva minuta u odnosu na trećeplasiranu. 
 
U trci seniora Bojan Đurđić zauzeo je 19. mesto, dok je Aleksa Marić bio 39. Višestruki i aktuelni šampion Srbije u planinskom biciklizmu se borio za viši plasman, ali je problem što je dosta pozicija izgubio u prvom krugu, koji je završio kao 24. Marić je osećao posledice strahovitog pada prethodnog dana.
 
- Jako je dobra vest za srpski MTB što imamo kadeta, konkretno Kasapovića, koji može da pobeđuje na trkama u okruženju. To je ono što nam treba, predstavnici mlađih kategorija koji garantuju budućnost našeg sporta – komentarisao je selektor Nemanja Vajs.   
Izvor: BSS
KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem